whatsapp

Magnezyumun beyin sağlığına etkileri

SAĞLIK (SG) - Seydişehir Gündem | 13.03.2022 - 01:42, Güncelleme: 13.03.2022 - 01:42
 

Magnezyumun beyin sağlığına etkileri

İnsan vücudunda birçok vitamin ve mineral önemli fonksiyonlarda rol oynar. Magnezyumun beyin sağlığına etkileri.
Magnezyum vücudumuzda 24-28 gram civarında bulunur ve en sık bulunan mineraller arasında dördüncü sırada yer alır. Bu magnezyumun %60’ı kemiklerdedir. Geri kalan kısmı ise doku ve organların içerisindedir. Beyin ve kalbimiz yoğun miktarda magnezyum minerali bulunan organlardandır. Bu mineral hücreler arasında ve hücre içi iletişimde çok önemli rol oynar. Kemik dokusunun yapım ve onarılmasını, sinir ve kas dokusunda ise hayati fonksiyonların yerine getirilmesini sağlar. Kalsiyum ve potasyumunun yararlı etkilerini artırır. Ayrıca; vücudumuza zararlı etkileri olan kurşun, alüminyum ve cıva elementlerinin yan etkilerini azaltır, vücudumuzu korur. Beyin sağlığına olan etkileri ise; Beyin dokusuna direkt olarak ulaştığında hücrelerinin ölümüne neden olan kalsiyumun beyne ulaşmasına engel olur. Sakinleştirici özelliği vardır. Uykusuzluğa iyi gelir. Depresyon gibi bazı psikiyatrik hastalıkların semptomlarının şiddetini azaltabilir. Baş ağrısı ve baş dönmesi şikâyetleri olan hastalarda tedaviye eklenmesi hastanın şikâyetlerini azaltabilir. Bilişsel gücünüzü arttırmaya faydalı olabilir. Öğrenme güçlüğünü azaltır. Normal erişkin bir insanın günlük 300 mg magnezyum alması gerekir. Yaşlı insanlarda bu miktar 350 mg civarında olmalıdır. Hamile ve emziren kadınlar ise günlük ihtiyaç 600 mg kadar çıkar. Koyu yapraklı sebzelerde bol miktarda magnezyum bulunur.
İnsan vücudunda birçok vitamin ve mineral önemli fonksiyonlarda rol oynar. Magnezyumun beyin sağlığına etkileri.

Magnezyum vücudumuzda 24-28 gram civarında bulunur ve en sık bulunan mineraller arasında dördüncü sırada yer alır. Bu magnezyumun %60’ı kemiklerdedir. Geri kalan kısmı ise doku ve organların içerisindedir. Beyin ve kalbimiz yoğun miktarda magnezyum minerali bulunan organlardandır.

Bu mineral hücreler arasında ve hücre içi iletişimde çok önemli rol oynar. Kemik dokusunun yapım ve onarılmasını, sinir ve kas dokusunda ise hayati fonksiyonların yerine getirilmesini sağlar. Kalsiyum ve potasyumunun yararlı etkilerini artırır. Ayrıca; vücudumuza zararlı etkileri olan kurşun, alüminyum ve cıva elementlerinin yan etkilerini azaltır, vücudumuzu korur.

Beyin sağlığına olan etkileri ise;

Beyin dokusuna direkt olarak ulaştığında hücrelerinin ölümüne neden olan kalsiyumun beyne ulaşmasına engel olur.

Sakinleştirici özelliği vardır.

Uykusuzluğa iyi gelir.

Depresyon gibi bazı psikiyatrik hastalıkların semptomlarının şiddetini azaltabilir.

Baş ağrısı ve baş dönmesi şikâyetleri olan hastalarda tedaviye eklenmesi hastanın şikâyetlerini azaltabilir.

Bilişsel gücünüzü arttırmaya faydalı olabilir. Öğrenme güçlüğünü azaltır.

Normal erişkin bir insanın günlük 300 mg magnezyum alması gerekir. Yaşlı insanlarda bu miktar 350 mg civarında olmalıdır. Hamile ve emziren kadınlar ise günlük ihtiyaç 600 mg kadar çıkar.

Koyu yapraklı sebzelerde bol miktarda magnezyum bulunur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.