whatsapp

Hayvanlar soğuğa dayanamazlarsa tabiattan silinecek

YAŞAM (SG) - Seydişehir Gündem | 26.03.2022 - 13:47, Güncelleme: 26.03.2022 - 13:47
 

Hayvanlar soğuğa dayanamazlarsa tabiattan silinecek

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç ‘Kış uykusundan uyanan ve göç eden hayvanlar soğuğa dayanamazlarsa tabiattan silinecekler’ dedi.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, Türkiye’de hala hüküm süren kış koşullarının özellikle içgüdüsel olarak kış uykusundan uyanan ve göç mevsiminde olan hayvanlar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kılıç, “Kış uykusu içgüdüseldir. Hayvan istese de istemese de kış uykusundan uyanmak zorunda ama yiyecek bulmakta zorluk çeker. Uyum gösteren bol sayıda döl verecek, yavru yetiştirecek ama eğer başarılı değillerse bu yiyecek kıtlığını aşamıyorlarsa, soğuğa dayanamıyorlarsa maalesef onlar tabiattan silinecekler” dedi. Prof. Dr. Kılıç, Şubat ayından itibaren kente gelmeye başlayan leyleklerin zamanında göç ettiğini ama hala kış koşullarının hüküm sürdüğünü ifade ederek, ‘’Soğuğa dayanabilen, açlığa dayanabilenler hayatta kalacaktır. Buna uyum gösteremeyenler, zayıf olanlar ise elenmiş olacak. Küresel ısınmadan dolayı mevsimsel farklılık yaşıyoruz. Uyum gösteren yavru yetiştirecek. Onlardan sonra gelen jenerasyon daha iyi olacak ama eğer başarılı değillerse bu yiyecek kıtlığını aşamıyorlarsa, soğuğa dayanamıyorlarsa maalesef onlar tabiattan silinecekler. Küresel ısınma ve sık yaşanan mevsim değişiklikleri dolayısıyla tür çeşitliliğinde azalma bekliyoruz.”
Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç ‘Kış uykusundan uyanan ve göç eden hayvanlar soğuğa dayanamazlarsa tabiattan silinecekler’ dedi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, Türkiye’de hala hüküm süren kış koşullarının özellikle içgüdüsel olarak kış uykusundan uyanan ve göç mevsiminde olan hayvanlar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kılıç, “Kış uykusu içgüdüseldir. Hayvan istese de istemese de kış uykusundan uyanmak zorunda ama yiyecek bulmakta zorluk çeker. Uyum gösteren bol sayıda döl verecek, yavru yetiştirecek ama eğer başarılı değillerse bu yiyecek kıtlığını aşamıyorlarsa, soğuğa dayanamıyorlarsa maalesef onlar tabiattan silinecekler” dedi.

Prof. Dr. Kılıç, Şubat ayından itibaren kente gelmeye başlayan leyleklerin zamanında göç ettiğini ama hala kış koşullarının hüküm sürdüğünü ifade ederek, ‘’Soğuğa dayanabilen, açlığa dayanabilenler hayatta kalacaktır. Buna uyum gösteremeyenler, zayıf olanlar ise elenmiş olacak. Küresel ısınmadan dolayı mevsimsel farklılık yaşıyoruz.

Uyum gösteren yavru yetiştirecek. Onlardan sonra gelen jenerasyon daha iyi olacak ama eğer başarılı değillerse bu yiyecek kıtlığını aşamıyorlarsa, soğuğa dayanamıyorlarsa maalesef onlar tabiattan silinecekler. Küresel ısınma ve sık yaşanan mevsim değişiklikleri dolayısıyla tür çeşitliliğinde azalma bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.