whatsapp

Yaylalarda korona sessizliği

TURİZM 20.04.2020 - 02:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yaylalarda korona sessizliği

Her yıl binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Seydişehir’in muhtelif yaylaları bu kez korona virüs tedbirleri nedeniyle sessizliğe büründü. İlçe ve köylerde virüse karşı alınan tedbirler kapsamında sosyal hayatın kısıtlanması ‘evde kal’ çağrılarına uyulması yönünde alınan kararlar Toroslardaki yaylalar boş kaldı. Sadece kuş, kedi köpek, su sesleri ve yılkı atlarına kaldı. Doğa fotoğrafçısı Hasan Zorlu, Her yıl Nisan ayında binlerce kişinin geldiği yaylaların bu yıl en sakin günlerini yaşadığını söyledi. Hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkan insanların görülmediğini belirten Zorlu, yüksek rakımlı yaylalara turizmciler ve doğa fotoğrafçılarından da korona salgını nedeniyle ilgi görmediğini dile getirdi.

Her yıl binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Seydişehir’in muhtelif yaylaları bu kez korona virüs tedbirleri nedeniyle sessizliğe büründü.

İlçe ve köylerde virüse karşı alınan tedbirler kapsamında sosyal hayatın kısıtlanması ‘evde kal’ çağrılarına uyulması yönünde alınan kararlar Toroslardaki yaylalar boş kaldı. Sadece kuş, kedi köpek, su sesleri ve yılkı atlarına kaldı.

Doğa fotoğrafçısı Hasan Zorlu, Her yıl Nisan ayında binlerce kişinin geldiği yaylaların bu yıl en sakin günlerini yaşadığını söyledi.

Hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkan insanların görülmediğini belirten Zorlu, yüksek rakımlı yaylalara turizmciler ve doğa fotoğrafçılarından da korona salgını nedeniyle ilgi görmediğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.