whatsapp

Ülkemizde sevgisizlik sorunu var

YAŞAM 09.12.2018 - 12:19, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ülkemizde sevgisizlik sorunu var

Türkiye'deki Sevgisizliğin ve Nefretin Bu Denli Fazla Olmasının Temel Sebebi Ne? Maalesef ülkemizde kocaman bir sevgisizlik sorunu var. Kendimizi sevmiyoruz, insanları sevmiyoruz, doğayı sevmiyoruz. Bu liste uzar da gider. Peki ya bu durum neden böyle, hiç düşündünüz mü? Gürbulak’ın kötü çocuk Türk’te ağlayan çocuk resmi ile ilgili bir saptaması vardı. bu kitsch resmin 80'lerden itibaren bu kadar çok "trend"(eğilim) olmasında çok temel bir neden var: hepimizin içi çok buruk.  Ailenin reisi olan baba, şefkatten ve merhametten oldukça yoksun bir profile sahip. Genelde kızar, bağırır, döver, aşağılar, ortalıkta görünmez, başına buyruk yaşar, "karıya" gider, çocuklarının rızkını sigaraya, alkole harcar, ortalıktan kaybolur, annemizi gözümüzün önünde aşağılar, döver.  Babalarımız bizi sevmiyor; bırakın babalar günü şatafatlarını. Babası tarafından gerçekten müşfik bir temasa "layık" görülmüş o kadar az çocukluk var ki... Baba saldırgan, ruhsuz, sefil bir yabani gibi dolanıyor duruyor.  Türkiye’nin paternalist* bir toplum yapısına sahip olduğu düşünülecek olursa, bu babanın gökten zembille inmediği, bizatihi "devlet babanın bu özelliklere haiz olduğu görülecektir. Biz tepeden tırnağa gudubet bir babaya batmış durumdayız. 2017 senesindeyiz ve hala "acı çekme" bir numaralı trend konusu. instagram'da "yârine kavuşamayan delikanlılar için sigaralar yakılıyor, garibanlık öyküleri hot topic oluyor, efkar dolu bitirim ağız tabloid edebiyat dergilerine hit kazandırıyor. Mazlumluk, bitkinlik, tepetaklak olmak hala fiyakalı gözüküyor. E bu kadar "patolojik" bir atmosferde sevgi değil, hep intikam, rövanş, meydan okuma konuşuluyor. Paternalizm, toplum veya aile yönetimlerinde kararların, rehber ve ideal kabul edilen kişi veya kişilerce alınmasını öngören yönetim sisteminin adıdır.

Türkiye'deki Sevgisizliğin ve Nefretin Bu Denli Fazla Olmasının Temel Sebebi Ne?

Maalesef ülkemizde kocaman bir sevgisizlik sorunu var. Kendimizi sevmiyoruz, insanları sevmiyoruz, doğayı sevmiyoruz. Bu liste uzar da gider. Peki ya bu durum neden böyle, hiç düşündünüz mü?

Gürbulak’ın kötü çocuk Türk’te ağlayan çocuk resmi ile ilgili bir saptaması vardı. bu kitsch resmin 80'lerden itibaren bu kadar çok "trend"(eğilim) olmasında çok temel bir neden var: hepimizin içi çok buruk. 

Ailenin reisi olan baba, şefkatten ve merhametten oldukça yoksun bir profile sahip. Genelde kızar, bağırır, döver, aşağılar, ortalıkta görünmez, başına buyruk yaşar, "karıya" gider, çocuklarının rızkını sigaraya, alkole harcar, ortalıktan kaybolur, annemizi gözümüzün önünde aşağılar, döver. 

Babalarımız bizi sevmiyor; bırakın babalar günü şatafatlarını. Babası tarafından gerçekten müşfik bir temasa "layık" görülmüş o kadar az çocukluk var ki... Baba saldırgan, ruhsuz, sefil bir yabani gibi dolanıyor duruyor. 

Türkiye’nin paternalist* bir toplum yapısına sahip olduğu düşünülecek olursa, bu babanın gökten zembille inmediği, bizatihi "devlet babanın bu özelliklere haiz olduğu görülecektir. Biz tepeden tırnağa gudubet bir babaya batmış durumdayız. 2017 senesindeyiz ve hala "acı çekme" bir numaralı trend konusu. instagram'da "yârine kavuşamayan delikanlılar için sigaralar yakılıyor, garibanlık öyküleri hot topic oluyor, efkar dolu bitirim ağız tabloid edebiyat dergilerine hit kazandırıyor. Mazlumluk, bitkinlik, tepetaklak olmak hala fiyakalı gözüküyor.

E bu kadar "patolojik" bir atmosferde sevgi değil, hep intikam, rövanş, meydan okuma konuşuluyor.

Paternalizm, toplum veya aile yönetimlerinde kararların, rehber ve ideal kabul edilen kişi veya kişilerce alınmasını öngören yönetim sisteminin adıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.