whatsapp

Tarihi meşe ağaçlarına sahip çıkmalıyız

TURİZM 20.10.2019 - 00:57, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi meşe ağaçlarına sahip çıkmalıyız

Seydişehir Tema üyesi Ali Kazankaya,  ilçe genelindeki tarihi meşe ağaçlarına bakım ve rehabilite çalışmalarının acilen başlatılmasını dile getirdi. Seydişehir tarihinde önemli bir yere sahip olan meşe ağaçlarının gençleştirilmesini vurgulayan Kazankaya, çalışmaların Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayı, İl Çevre Müdürlüğü’nün bilgisi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün gözetiminde belediye ekiplerince gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kazankaya, ‘’İlçenin farklı bölgelerinde bulunan tarihi meşe ağaçlarının gövde ve dallarından kurumaya başlamış. Ağaç için tehlike arz eden kısımlarında gençleştirme ve budama çalışmaları yapılarak kayıt altına da alınmalıdır. Bu çalışmalar diğer meşe ağaçlarını kapsayacak şekilde bakımları yapılmalı’’ dedi.

Seydişehir Tema üyesi Ali Kazankaya,  ilçe genelindeki tarihi meşe ağaçlarına bakım ve rehabilite çalışmalarının acilen başlatılmasını dile getirdi.

Seydişehir tarihinde önemli bir yere sahip olan meşe ağaçlarının gençleştirilmesini vurgulayan Kazankaya, çalışmaların Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayı, İl Çevre Müdürlüğü’nün bilgisi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün gözetiminde belediye ekiplerince gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kazankaya, ‘’İlçenin farklı bölgelerinde bulunan tarihi meşe ağaçlarının gövde ve dallarından kurumaya başlamış. Ağaç için tehlike arz eden kısımlarında gençleştirme ve budama çalışmaları yapılarak kayıt altına da alınmalıdır. Bu çalışmalar diğer meşe ağaçlarını kapsayacak şekilde bakımları yapılmalı’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.