whatsapp

Seydişehir’e jeotermal enerji kuruluyor

BELEDİYE 10.05.2021 - 11:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’e jeotermal enerji kuruluyor

Seydişehir Belediyesi, ilçenin sahip olduğu jeotermal enerjisinden daha fazla yararlanabilmek amacıyla Karabulak, Boyalı, Muradiye, Bostandere, Gevrekli ve Akçalar mahalleleri bölgesine kadar olan alanı kapsayan 5 bin hektarlık alanda Jeotermal etüt ve araştırma çalışması başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5 bin hektarlık alanda etüt çalışmasının yapıldığını, ilk verilere göre bu bölgenin termal seracılık noktasında verimli bir alan olacağını belirtti. Tutal, “İlçemiz çok değerli bir jeotermal enerjiye sahip bir yerleşim bölgesinde yer alıyor. Bu enerjiden daha iyi yararlanabilmek için geçtiğimiz yıllarda Kavak Mahallesi bölgesinde yer alan bölgemizi termal oteller bölgesi olarak imar etmiştik. Bu çalışmamızın akabinde belediye olarak ilçemizin ilk ve tek termal tesisi olma özelliğini taşıyan Seydi Şifa Termal tesislerimizi ilçemize kazandırdık. Tesisimizin olduğu bölge termal turizmi noktasında hızlı bir şekilde gelişmeye ve ilçemize hem istihdam hem de katma değer sağlamaya devam ediyor. Bunun yanında yine ilçemizin sahip olduğu jeotermal enerji kaynağını daha da iyi değerlendirmek adına yeni çalışmalar ve projeler yürütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Karabulak, Boyalı, Muradiye, Bostandere, Gevrekli ve Akçalar mahallelerimizin sınırları içerisinde yer alan 5 bin hektarlık bir alanda DES ve MT başta olmak üzere jeotermal 90 noktada etüt çalışması yürütüyoruz. Etüt çalışması sonucunun verimli olarak sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmanın verimli olarak değerlendirilmesi halinde yeni kuyular açarak bu bölgemizi termal seracılık bölgesi ilan edip şehrimizin hem ekonomik hem de istihdam anlamında daha da gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Seydişehir Belediyesi, ilçenin sahip olduğu jeotermal enerjisinden daha fazla yararlanabilmek amacıyla Karabulak, Boyalı, Muradiye, Bostandere, Gevrekli ve Akçalar mahalleleri bölgesine kadar olan alanı kapsayan 5 bin hektarlık alanda Jeotermal etüt ve araştırma çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5 bin hektarlık alanda etüt çalışmasının yapıldığını, ilk verilere göre bu bölgenin termal seracılık noktasında verimli bir alan olacağını belirtti.

Tutal, “İlçemiz çok değerli bir jeotermal enerjiye sahip bir yerleşim bölgesinde yer alıyor. Bu enerjiden daha iyi yararlanabilmek için geçtiğimiz yıllarda Kavak Mahallesi bölgesinde yer alan bölgemizi termal oteller bölgesi olarak imar etmiştik. Bu çalışmamızın akabinde belediye olarak ilçemizin ilk ve tek termal tesisi olma özelliğini taşıyan Seydi Şifa Termal tesislerimizi ilçemize kazandırdık. Tesisimizin olduğu bölge termal turizmi noktasında hızlı bir şekilde gelişmeye ve ilçemize hem istihdam hem de katma değer sağlamaya devam ediyor. Bunun yanında yine ilçemizin sahip olduğu jeotermal enerji kaynağını daha da iyi değerlendirmek adına yeni çalışmalar ve projeler yürütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Karabulak, Boyalı, Muradiye, Bostandere, Gevrekli ve Akçalar mahallelerimizin sınırları içerisinde yer alan 5 bin hektarlık bir alanda DES ve MT başta olmak üzere jeotermal 90 noktada etüt çalışması yürütüyoruz. Etüt çalışması sonucunun verimli olarak sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmanın verimli olarak değerlendirilmesi halinde yeni kuyular açarak bu bölgemizi termal seracılık bölgesi ilan edip şehrimizin hem ekonomik hem de istihdam anlamında daha da gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.