whatsapp

Şehitler İçin Duygu Yüklü Klip Çektiler

YAŞAM 18.06.2017 - 23:22, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Şehitler İçin Duygu Yüklü Klip Çektiler

Konya'nın Seydişehir ilçesinde müzik öğretmeninin öncülüğünde şehitler anısına hazırlanan, esnaf, öğrenci ve memurların seslendirdiği Çanakkale Türküsü klibi, sosyal medyada büyük beğeni topladı
İlçenin tarihi ve doğal mekânlarında çekilen klibin yönetmeni Selçuk: 'Bir kıvılcım oluşturmak istedik. Klibin kurgusunu eşimle yaptık. Öğretmen, öğrenci, esnaf, memur gibi halkın her kesiminden kişileri koroya dâhil ettik' ENVER HAYKIR - ABDULLAH DOĞAN - Konya'nın Seydişehir ilçesinde, müzik öğretmeninin öncülüğünde şehitler anısına hazırlanan Çanakkale Türküsü klibi, izleyenleri hüzünlendiriyor. Müzik öğretmeni Ahmet Ali Selçuk, Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkısıyla şehitleri anmak için klip çalışması başlattı. Klipte görev alan, aralarında çaycı, memur ve öğrencilerin yer aldığı amatör koro, şehitler anısına Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. İlçenin tarihi ve turistik mekanlarında çekilen klip, tüm şehitlere armağan edildi. - Çanakkale Türküsü'nü 28 kişi seslendirdi Çalışmanın öncüsü, Ketenli Ortaokulu müzik öğretmeni Ahmet Ali Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klibin 4 ayda hazırlandığını söyledi. Proje için aralarında esnaf, öğrenci ve memurların yer aldığı 28 amatör sanatçının kamera karşısına geçtiğini aktaran Selçuk, çalışmayla tüm şehitleri anmayı ve hatırda tutmayı amaçladıklarını vurguladı. Vatanın şehit kanlarıyla sulandığına dikkati çekmeyi hedeflediklerini anlatan Selçuk, şöyle konuştu: 'Bir kıvılcım oluşturmak istedik. Klibin kurgusunu eşimle yaptık. Öğretmen, öğrenci, esnaf, memur gibi halkın her kesiminden kişileri koroya dâhil ettik. Bu vatan kolay kazanılmadı. Şehitlerimizi anmak ve ayrıca ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak için doğal, tarihi ve turistik güzellikleri önünde çekim yaptık. Klip sosyal medyada da büyük ilgi çekti. Sanat ve kültürümüzün yaşatılması adına bu tür yapımlara devam edeceğiz.' - Klibi izledikçe duygulanıyorlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ise Türk tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğuna işaret ederek, 'Çocuklarımıza istiklal mücadelesinin hala devam ettiği bilincini yerleştirmek istedik.' dedi. Koroda yer alan İlçe Halk Sağlığı Müdürü Ayşegül Candan Harmankaya da projede yer almaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi. Harmankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kibar projeden söz ettiğinde büyük heyecan yaşadığını belirterek, 'Koro içerisinde bulunmaktan onur duydum. Şehitlerimiz anısına çok yoğun duygular htim.' diye konuştu. Türküyü seslendirenler arasında bulunan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hatice Torun ise Çanakkale Türküsü'nü okurken duygulu anlar yaşadığını, projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu aktardı. Projede görev alan kıraathane sahibi Muammer Dayı da müziğe ilgisi olduğunu belirtti. Projenin öncüsü müzik öğretmeni Selçuk çalışmadan söz edince görev almak istediğini dile getiren Dayı, 'Böyle bir projede yer almaktan onur duyacağımı söyledim. Kendisine teşekkür ediyorum. İzledikçe duygulanıyorum. Milli birlik ve beraberliğimize hizmet edeceğini umuyorum. Şehitlerimiz vatan ve millet için büyük bedel ödedi. Onları anmak için güzel bir çalışma oldu.' ifadelerini kullandı. 
Konya'nın Seydişehir ilçesinde müzik öğretmeninin öncülüğünde şehitler anısına hazırlanan, esnaf, öğrenci ve memurların seslendirdiği Çanakkale Türküsü klibi, sosyal medyada büyük beğeni topladı

İlçenin tarihi ve doğal mekânlarında çekilen klibin yönetmeni Selçuk: 'Bir kıvılcım oluşturmak istedik. Klibin kurgusunu eşimle yaptık. Öğretmen, öğrenci, esnaf, memur gibi halkın her kesiminden kişileri koroya dâhil ettik'

ENVER HAYKIR - ABDULLAH DOĞAN - Konya'nın Seydişehir ilçesinde, müzik öğretmeninin öncülüğünde şehitler anısına hazırlanan Çanakkale Türküsü klibi, izleyenleri hüzünlendiriyor.
Müzik öğretmeni Ahmet Ali Selçuk, Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkısıyla şehitleri anmak için klip çalışması başlattı.
Klipte görev alan, aralarında çaycı, memur ve öğrencilerin yer aldığı amatör koro, şehitler anısına Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. İlçenin tarihi ve turistik mekanlarında çekilen klip, tüm şehitlere armağan edildi.
- Çanakkale Türküsü'nü 28 kişi seslendirdi
Çalışmanın öncüsü, Ketenli Ortaokulu müzik öğretmeni Ahmet Ali Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klibin 4 ayda hazırlandığını söyledi.
Proje için aralarında esnaf, öğrenci ve memurların yer aldığı 28 amatör sanatçının kamera karşısına geçtiğini aktaran Selçuk, çalışmayla tüm şehitleri anmayı ve hatırda tutmayı amaçladıklarını vurguladı.
Vatanın şehit kanlarıyla sulandığına dikkati çekmeyi hedeflediklerini anlatan Selçuk, şöyle konuştu:
'Bir kıvılcım oluşturmak istedik. Klibin kurgusunu eşimle yaptık. Öğretmen, öğrenci, esnaf, memur gibi halkın her kesiminden kişileri koroya dâhil ettik. Bu vatan kolay kazanılmadı. Şehitlerimizi anmak ve ayrıca ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak için doğal, tarihi ve turistik güzellikleri önünde çekim yaptık. Klip sosyal medyada da büyük ilgi çekti. Sanat ve kültürümüzün yaşatılması adına bu tür yapımlara devam edeceğiz.'
- Klibi izledikçe duygulanıyorlar
İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ise Türk tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğuna işaret ederek, 'Çocuklarımıza istiklal mücadelesinin hala devam ettiği bilincini yerleştirmek istedik.' dedi.
Koroda yer alan İlçe Halk Sağlığı Müdürü Ayşegül Candan Harmankaya da projede yer almaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.
Harmankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kibar projeden söz ettiğinde büyük heyecan yaşadığını belirterek, 'Koro içerisinde bulunmaktan onur duydum. Şehitlerimiz anısına çok yoğun duygular htim.' diye konuştu.
Türküyü seslendirenler arasında bulunan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hatice Torun ise Çanakkale Türküsü'nü okurken duygulu anlar yaşadığını, projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu aktardı.
Projede görev alan kıraathane sahibi Muammer Dayı da müziğe ilgisi olduğunu belirtti.
Projenin öncüsü müzik öğretmeni Selçuk çalışmadan söz edince görev almak istediğini dile getiren Dayı, 'Böyle bir projede yer almaktan onur duyacağımı söyledim. Kendisine teşekkür ediyorum. İzledikçe duygulanıyorum. Milli birlik ve beraberliğimize hizmet edeceğini umuyorum. Şehitlerimiz vatan ve millet için büyük bedel ödedi. Onları anmak için güzel bir çalışma oldu.' ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.