whatsapp

Kurbanlık ve deri bağışı

ANALİZ 08.08.2019 - 01:53, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kurbanlık ve deri bağışı

Kurban kültürü, ilkel topluluklardan bu yana süre gelen bir inanış biçimidir. İslam’da kurban, küçük veya büyükbaş hayvan kesip etlerini belirli oranda garip gurabaya dağıtmak şeklinde uygulanır. Ama kurban kesmek yerine uygun görülen ve kamu hizmeti yapan kurumlara nakit bağışı da yapılabilir. Yardım amacıyla kurulmuş Kızılay, hava kurumu gibi dinci cemaat dernek ve vakıflar bazı siyasi dernekler de kurban veya derisini toplayarak bundan gelir ederler. Her kurban bayramı öncesi kurban bağışları üzerine farklı görüşler ileri sürerler. Ama tümünün birleştiği nokta, kurban kesmek yerine kamu hizmeti gören kurumlara bağış yapılmasıdır. Kurban kapma yarışı Türkiye Diyanet Vakfı Türk Kızılay’ı, hava kurumu gibi kuruluşların yanı sıra çeşitli dernek ve vakıflar ile diğer kuruluşların kurban kapma yarışı son hızla devam ediyor. Vatandaşı ikna etmeye çalışan Hayrat Vakfı, Türk Kızılay’ı, Türkiye Diyanet Vakfı, hava kurumu, Beşir Derneği, Milli Gençlik Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yardım eli Derneği görevlileri astıkları afişler ile Türkiye, Afrika ve diğer ülkelerdeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere kurban bağış bedelleri konusunda bilgi veriyor. Kurban bağışı kapma yarışında Yardım eli Derneği diğerlerine göre promosyon vaat ediyor ve afişinde “Her kurban için bir fidan dikilecektir” ibaresine yer veriyor.  Peki! Hangi kuruma yapmalıyız? Biz Seydişehir Gündem haber olarak bu sorunun yanıtını, bu yıl, yetim-öksüz çocuklara ücretsiz eğitim olanağı sağlayan, Türkiye’nin geleceğini emanet edebileceğimiz geçler yetiştiren İlçemizde olan kurumlardan Kızılay ve hava kurumunu saptadık. Kızılay kurumunda siyaset ağırlıklı! Son yıllarda Kızılay kurumunda siyasi oluşumun etkisi altında olduğunu görüyoruz. Bu kurum eski kimliğine kavuşup siyasilerden arınmalıdır. Bizce en uygunu Türk Hava Kurumu! Türk Hava kurumunda Kızılay’a göre fazla bir siyasi etki yok. Zaman zaman çalkantılar olsa da sadece yangın söndürmeleri yandaşlara verildiği şeklinde haberler okuduk. Ama genel manada Havacılık, okulu, çeşitli paraşüt eğitimleri, okul etkinlikleri gibi eğitim faaliyetlerinin yoğun olduğu bir kurum. Buraya bağışlamanızı öneriyiz. Gönlünüzden ne koparsa…

Kurban kültürü, ilkel topluluklardan bu yana süre gelen bir inanış biçimidir.

İslam’da kurban, küçük veya büyükbaş hayvan kesip etlerini belirli oranda garip gurabaya dağıtmak şeklinde uygulanır.

Ama kurban kesmek yerine uygun görülen ve kamu hizmeti yapan kurumlara nakit bağışı da yapılabilir.

Yardım amacıyla kurulmuş Kızılay, hava kurumu gibi dinci cemaat dernek ve vakıflar bazı siyasi dernekler de kurban veya derisini toplayarak bundan gelir ederler.

Her kurban bayramı öncesi kurban bağışları üzerine farklı görüşler ileri sürerler.

Ama tümünün birleştiği nokta, kurban kesmek yerine kamu hizmeti gören kurumlara bağış yapılmasıdır.

Kurban kapma yarışı

Türkiye Diyanet Vakfı Türk Kızılay’ı, hava kurumu gibi kuruluşların yanı sıra çeşitli dernek ve vakıflar ile diğer kuruluşların kurban kapma yarışı son hızla devam ediyor. Vatandaşı ikna etmeye çalışan Hayrat Vakfı, Türk Kızılay’ı, Türkiye Diyanet Vakfı, hava kurumu, Beşir Derneği, Milli Gençlik Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yardım eli Derneği görevlileri astıkları afişler ile Türkiye, Afrika ve diğer ülkelerdeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere kurban bağış bedelleri konusunda bilgi veriyor. Kurban bağışı kapma yarışında Yardım eli Derneği diğerlerine göre promosyon vaat ediyor ve afişinde “Her kurban için bir fidan dikilecektir” ibaresine yer veriyor. 

Peki! Hangi kuruma yapmalıyız?

Biz Seydişehir Gündem haber olarak bu sorunun yanıtını, bu yıl, yetim-öksüz çocuklara ücretsiz eğitim olanağı sağlayan, Türkiye’nin geleceğini emanet edebileceğimiz geçler yetiştiren İlçemizde olan kurumlardan Kızılay ve hava kurumunu saptadık.

Kızılay kurumunda siyaset ağırlıklı!

Son yıllarda Kızılay kurumunda siyasi oluşumun etkisi altında olduğunu görüyoruz. Bu kurum eski kimliğine kavuşup siyasilerden arınmalıdır.

Bizce en uygunu Türk Hava Kurumu!

Türk Hava kurumunda Kızılay’a göre fazla bir siyasi etki yok. Zaman zaman çalkantılar olsa da sadece yangın söndürmeleri yandaşlara verildiği şeklinde haberler okuduk. Ama genel manada Havacılık, okulu, çeşitli paraşüt eğitimleri, okul etkinlikleri gibi eğitim faaliyetlerinin yoğun olduğu bir kurum. Buraya bağışlamanızı öneriyiz. Gönlünüzden ne koparsa…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.