whatsapp

Karikatürist Öztürk Levent’e ziyaret

BELEDİYE 08.07.2020 - 10:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Karikatürist Öztürk Levent’e ziyaret

Görüntülü haber.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ulusal ve uluslararası ödüllü karikatürist Ahmet Öztürklevent’i evinde ziyaret etti.  Olumsuzluklara tepkilerini karikatürle ifade ettiğini anlatan sanatçı Öztürklevent; "Dünyanın en büyük karikatürcüleri, Türkiye'den çıkmıştır diyebilirim. Karikatür çok net olmalı, dolambaçlı yollara sapmadan, mesajını vermeli. Sersemletmeli, şoke etmeli. Benim karikatür anlayışım bu" dedi.  Başkan Mehmet Tutal, "Seydişehir için çok büyük bir değersiniz. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılara imza atıyor, Seydişehir’in ismini duyuruyorsunuz. Çalışmalarınız ve başarılarınızdan dolayı sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Ben ‘Ağlama Duvarı’ isimli karikatürünüzü gördüğüm zaman çok etkilenmiştim. Her yaptığınız çalışma ayrı bir anlam ve değer taşıyor, ayrıca ders niteliğinde. Allah, kaleminize ve bileğinize güç versin" dedi.  Ortaokul yıllarında karikatüre ilgisi olan ve yaptığı ilk karikatürle 1979'da Vatan gazetesinin açtığı Ulusal Karikatür Yarışması'nda Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü alan Ahmet Öztürklevent'in ulusal ve uluslararası yarışmalarda 100'e yakın ödülü bulunuyor. 
Görüntülü haber.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ulusal ve uluslararası ödüllü karikatürist Ahmet Öztürklevent’i evinde ziyaret etti. 

Olumsuzluklara tepkilerini karikatürle ifade ettiğini anlatan sanatçı Öztürklevent; "Dünyanın en büyük karikatürcüleri, Türkiye'den çıkmıştır diyebilirim. Karikatür çok net olmalı, dolambaçlı yollara sapmadan, mesajını vermeli. Sersemletmeli, şoke etmeli. Benim karikatür anlayışım bu" dedi. 

Başkan Mehmet Tutal, "Seydişehir için çok büyük bir değersiniz. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılara imza atıyor, Seydişehir’in ismini duyuruyorsunuz. Çalışmalarınız ve başarılarınızdan dolayı sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Ben ‘Ağlama Duvarı’ isimli karikatürünüzü gördüğüm zaman çok etkilenmiştim. Her yaptığınız çalışma ayrı bir anlam ve değer taşıyor, ayrıca ders niteliğinde. Allah, kaleminize ve bileğinize güç versin" dedi. 

Ortaokul yıllarında karikatüre ilgisi olan ve yaptığı ilk karikatürle 1979'da Vatan gazetesinin açtığı Ulusal Karikatür Yarışması'nda Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü alan Ahmet Öztürklevent'in ulusal ve uluslararası yarışmalarda 100'e yakın ödülü bulunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.