whatsapp

Karaca; Vergi yükünün arttırılması ekonominin iflası anlamına geliyor

SİYASET 04.04.2021 - 11:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Karaca; Vergi yükünün arttırılması ekonominin iflası anlamına geliyor

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, hükümetin bir kanun teklifiyle kurumlar vergisini attırmak istemesi, vergi yükü altında kıvranan ekonomimizin toptan iflasının itirafı anlamına geldiğini söyledi. Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca hazırlanan “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hakkında bir açıklama yaparak,“Hükümet, hazırladığı bu taslak kapsamında 2021 yılı Kurumlar vergisini oranını 5 puan arttırarak 2021 yılı için 25 ve 2022 yılı için ise 3 puan artırarak 23 yapmak için kolları sıvamıştır. Bu süreç zaten vergi yükü altında kıvranan ekonomimizin toptan iflasının itirafı demektir. Kaynakların nasıl çarçur edildiğinin açık beyanı, denizin bittiğinin resmidir. Zaten son iki yıl içerisinde yaşanan döviz dalgalanmaları neticesinde firmalarımızın borcu ikiye katlanmıştır. Ayrıca 2020 yılı sonunda çıkan borç yapılandırmasına firmalarımızın neredeyse tamamı başvurmuştur. Firmalarımızın bu sıkışıklığının içerisinde birde vergi oranları arttırılmaya çalışılmaktadır.  Buradan bizler şunu anlıyoruz ve bu hareket 2021 yılının ikinci yarısından sonra salgın azalacak ve firmalarımızın işleri açılacak bizde hükümet olarak firmaların ceplerine biraz daha elimizi daldıralım ve payımız fazlası ile alalım anlamına gelmektedir. Oysa daha yakın bir geçmişte yandaş firmaların 80 vergi borçları affedilmiştir. Hükümetin bir taraftan reform paketleri ile yabancı sermeye çekmeye çalıştığını belirtirken bir taraftan da vergi oranlarını artırması trajikomik bir olaydır. Deva Partisi Konya İl Başkanlığı olarak buradan sesleniyoruz; hükümetin geçirmeye çalıştığı bu oranlarla bırakın yabancı sermaye girişini yabancı sermaye ülkemizden kaçacaktır. Firmalarımızın daha rekabetçi olabilmesi ve dünya ile rekabet edebilmesi, vergi yükü altında ezilerek değil adaletli bir vergi dağılımının olduğu bir ekonomi ile mümkün olacaktır. Aylardır her fırsatta söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. Güçlü bir ekonomi ve adaletli bir vergi sistemini sadece DEVA kadroları tesis edebilecektir” dedi. 

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, hükümetin bir kanun teklifiyle kurumlar vergisini attırmak istemesi, vergi yükü altında kıvranan ekonomimizin toptan iflasının itirafı anlamına geldiğini söyledi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca hazırlanan “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hakkında bir açıklama yaparak,“Hükümet, hazırladığı bu taslak kapsamında 2021 yılı Kurumlar vergisini oranını 5 puan arttırarak 2021 yılı için 25 ve 2022 yılı için ise 3 puan artırarak 23 yapmak için kolları sıvamıştır. Bu süreç zaten vergi yükü altında kıvranan ekonomimizin toptan iflasının itirafı demektir. Kaynakların nasıl çarçur edildiğinin açık beyanı, denizin bittiğinin resmidir. Zaten son iki yıl içerisinde yaşanan döviz dalgalanmaları neticesinde firmalarımızın borcu ikiye katlanmıştır. Ayrıca 2020 yılı sonunda çıkan borç yapılandırmasına firmalarımızın neredeyse tamamı başvurmuştur. Firmalarımızın bu sıkışıklığının içerisinde birde vergi oranları arttırılmaya çalışılmaktadır.  Buradan bizler şunu anlıyoruz ve bu hareket 2021 yılının ikinci yarısından sonra salgın azalacak ve firmalarımızın işleri açılacak bizde hükümet olarak firmaların ceplerine biraz daha elimizi daldıralım ve payımız fazlası ile alalım anlamına gelmektedir. Oysa daha yakın bir geçmişte yandaş firmaların 80 vergi borçları affedilmiştir. Hükümetin bir taraftan reform paketleri ile yabancı sermeye çekmeye çalıştığını belirtirken bir taraftan da vergi oranlarını artırması trajikomik bir olaydır. Deva Partisi Konya İl Başkanlığı olarak buradan sesleniyoruz; hükümetin geçirmeye çalıştığı bu oranlarla bırakın yabancı sermaye girişini yabancı sermaye ülkemizden kaçacaktır. Firmalarımızın daha rekabetçi olabilmesi ve dünya ile rekabet edebilmesi, vergi yükü altında ezilerek değil adaletli bir vergi dağılımının olduğu bir ekonomi ile mümkün olacaktır. Aylardır her fırsatta söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. Güçlü bir ekonomi ve adaletli bir vergi sistemini sadece DEVA kadroları tesis edebilecektir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.