whatsapp

İYİ Partiden engelliler günü ziyareti

SİYASET 01.12.2020 - 19:19, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İYİ Partiden engelliler günü ziyareti

Seydişehir İyi Parti ilçe teşkilatı 3 Aralıkta başlayacak  Engelliler Haftası münasebetiyle, Ümit Çocukları Derneğini ve dernek Başkanı eczacı Münevver Yalçınkaya hanım ı ziyaret etti. İnsanın başına her an her türlü kazanın gelebileceği, doğuştan veya sonradan bir melekesini yâda uzvunu kaybedebileceği ve bununla yaşamak durumunda kalabileceği gerçeğini kabullenmemiz gerekir. Bu sebeple kurulan Ümit Çocukları Derneğinin 2002 de faaliyete başladığını, bu zaman zarfında gönüllülerden oluşan derneğin çok yönlü faaliyet gösterdiğini anlattı. Seydişehir’de 3 Rehabilitasyon merkezi, bir özel okulun olduğunu, 1500 -2000 bin engellinin iş sahibi yapıldığını, Kamu sektöründe istihdam konusunda bir engelli kontenjanı olduğunu ama bunun yeterli olmadığını örnekleriyle anlattı. Ayrıca dernek olarak Seydişehir’de akülü arabaya ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderildiğini ve akülü aracı olmayan vatandaşımızın kalmadığını dile getirdi. İlave olarak ellerinde yatağa mahkûm hastalar için hasta yataklarının olduğunu ve ihtiyaç sahibi hastalara ihtiyaçları süresince temin ettiklerini beyan etti. Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde olabilmesi ve kalabilmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını örneğin halk eğitim merkezine bağlı olarak faaliyet gösterdikleri el sanatları ve resim kursu açtıklarını ve kurs sonunda sergi açarak aslında engelin bir engel olmadığını gösterdiklerini ifade etti. İlçe bakanımız Yılmaz Dönderici Bey de; faaliyetlerin çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getirdi. İlave olarak da kaldırımlardaki sarı şeritlerin özellikle karlı mevsimlerde aşırı kaygan olmasından dolayı büyük tehlike arz ettiğini ve kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Seydişehir İyi Parti ilçe teşkilatı olarak da her zaman yanlarında ve yardıma hazır olduğumuzu dile getirdik.  Buradan seslenmek istiyoruz. Evde oturan boş zamanı olan ev hanımlarımız, emekli olan arkadaşlarımız, nasıl vakit geçeceğiz diye dert edinenler, gelin bu tür derneklerde çalışın. Hâli hazırda ne çok enerjinizin olduğunu, bu enerjinin faydalı bir işe yaradığını ve ne çok dua aldığınızı ve sevap kazandığınızı görün ve kendinizle gurur duyun. Bu konuda duyarlı olan, eczacılığı yanında iyi bir anne olan Dernek başkanı Münevver Yalçınkaya hanıma teşekkür eder, Ayrıca dernekte faaliyet gösteren arkadaşları da yürekten kutlarız. Tüm Engellilerin günü kutlu olsun, Engel vücutta değil kafadadır diyoruz. Tüm engellerin kalkması dileğiyle. İyi Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı baş. Yrd. Şerife Güven

Seydişehir İyi Parti ilçe teşkilatı 3 Aralıkta başlayacak  Engelliler Haftası münasebetiyle, Ümit Çocukları Derneğini ve dernek Başkanı eczacı Münevver Yalçınkaya hanım ı ziyaret etti.

İnsanın başına her an her türlü kazanın gelebileceği, doğuştan veya sonradan bir melekesini yâda uzvunu kaybedebileceği ve bununla yaşamak durumunda kalabileceği gerçeğini kabullenmemiz gerekir. Bu sebeple kurulan Ümit Çocukları Derneğinin 2002 de faaliyete başladığını, bu zaman zarfında gönüllülerden oluşan derneğin çok yönlü faaliyet gösterdiğini anlattı. Seydişehir’de 3 Rehabilitasyon merkezi, bir özel okulun olduğunu, 1500 -2000 bin engellinin iş sahibi yapıldığını, Kamu sektöründe istihdam konusunda bir engelli kontenjanı olduğunu ama bunun yeterli olmadığını örnekleriyle anlattı.

Ayrıca dernek olarak Seydişehir’de akülü arabaya ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderildiğini ve akülü aracı olmayan vatandaşımızın kalmadığını dile getirdi. İlave olarak ellerinde yatağa mahkûm hastalar için hasta yataklarının olduğunu ve ihtiyaç sahibi hastalara ihtiyaçları süresince temin ettiklerini beyan etti.

Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde olabilmesi ve kalabilmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını örneğin halk eğitim merkezine bağlı olarak faaliyet gösterdikleri el sanatları ve resim kursu açtıklarını ve kurs sonunda sergi açarak aslında engelin bir engel olmadığını gösterdiklerini ifade etti.

İlçe bakanımız Yılmaz Dönderici Bey de; faaliyetlerin çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getirdi. İlave olarak da kaldırımlardaki sarı şeritlerin özellikle karlı mevsimlerde aşırı kaygan olmasından dolayı büyük tehlike arz ettiğini ve kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Seydişehir İyi Parti ilçe teşkilatı olarak da her zaman yanlarında ve yardıma hazır olduğumuzu dile getirdik.

 Buradan seslenmek istiyoruz. Evde oturan boş zamanı olan ev hanımlarımız, emekli olan arkadaşlarımız, nasıl vakit geçeceğiz diye dert edinenler, gelin bu tür derneklerde çalışın. Hâli hazırda ne çok enerjinizin olduğunu, bu enerjinin faydalı bir işe yaradığını ve ne çok dua aldığınızı ve sevap kazandığınızı görün ve kendinizle gurur duyun.

Bu konuda duyarlı olan, eczacılığı yanında iyi bir anne olan Dernek başkanı Münevver Yalçınkaya hanıma teşekkür eder, Ayrıca dernekte faaliyet gösteren arkadaşları da yürekten kutlarız.

Tüm Engellilerin günü kutlu olsun,

Engel vücutta değil kafadadır diyoruz.

Tüm engellerin kalkması dileğiyle.

İyi Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı baş. Yrd. Şerife Güven

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.