whatsapp

İYİ Parti; seçme, seçilme hakkımız kutlu olsun

SİYASET 05.12.2020 - 11:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İYİ Parti; seçme, seçilme hakkımız kutlu olsun

Yüce Türk Milleti İslamiyet’ten önce Kadına çok büyük değer vermiştir. Katun, Hatun, isimleriyle hitap etmiştir. Zaman zaman Devlet idaresini onlara vermiştir. Süyüm Bike, Tomris Hatun, Ay Hanım gibi, Savaşa er yetiştiren Türk Kadını, Sanatıyla ebediyete eriştirmiştir. Beyinin yanında at başı sorumluluk almış, üzerine verilen vazifeleri fazlasıyla yetine getirmiştir. Maalesef,  İslamiyet’in yanlış yorumlanması ile EMEVİ Zihniyeti kadını eve kapatmıştır. Osmanlı İmparatorluğunu Tarihine bakmadan, bu zihniyetin etkisiyle,  Kadınını kafes arkasına kapatmıştır. Yüce Atatürk,  Bu uygulamanın yanlış olduğunu görmüş, 5 Aralıkta Kadınlara pek çok batı ülkelerinden önce seçme seçilme hakkını vermiştir. Türk Kadını atasına pek çok şey borçludur. Bugün tek eşlilik, cemiyette söz sahibi olma, her alanda okuyup meslek sahibi olma, insanca yaşama, gururundan taviz vermeme, "Kaşık Düşmanı", "eksik etek "sözlerinin çirkinliğini yaptığı başarılarla, ortaya çıkarmıştır.  Türk Kadını olarak, Atamızı minnet, Şükranla anıyoruz. Mekânın cennet olsun, Diyoruz. Şerife Güven / Seydişehir İYİ Parti başkan yârd.

Yüce Türk Milleti İslamiyet’ten önce Kadına çok büyük değer vermiştir. Katun, Hatun, isimleriyle hitap etmiştir.

Zaman zaman Devlet idaresini onlara vermiştir. Süyüm Bike, Tomris Hatun, Ay Hanım gibi,

Savaşa er yetiştiren Türk Kadını, Sanatıyla ebediyete eriştirmiştir.

Beyinin yanında at başı sorumluluk almış, üzerine verilen vazifeleri fazlasıyla yetine getirmiştir.

Maalesef,  İslamiyet’in yanlış yorumlanması ile EMEVİ Zihniyeti kadını eve kapatmıştır. Osmanlı İmparatorluğunu Tarihine bakmadan, bu zihniyetin etkisiyle,  Kadınını kafes arkasına kapatmıştır.

Yüce Atatürk,  Bu uygulamanın yanlış olduğunu görmüş,

5 Aralıkta Kadınlara pek çok batı ülkelerinden önce seçme seçilme hakkını vermiştir.

Türk Kadını atasına pek çok şey borçludur.

Bugün tek eşlilik, cemiyette söz sahibi olma, her alanda okuyup meslek sahibi olma, insanca yaşama, gururundan taviz vermeme,

"Kaşık Düşmanı", "eksik etek "sözlerinin çirkinliğini yaptığı başarılarla, ortaya çıkarmıştır.

 Türk Kadını olarak, Atamızı minnet, Şükranla anıyoruz. Mekânın cennet olsun, Diyoruz.

Şerife Güven / Seydişehir İYİ Parti başkan yârd.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.