whatsapp

CHP yönetiminde Konya yok!

ANALİZ 29.07.2020 - 02:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP yönetiminde Konya yok!

25-26 Temmuzdaki kurultayda CHP’nin en yüksek yönetim organı olan 60 kişilik Parti Meclisi’ne seçilenler belli oldu. Konya ve ilçelerinden kimse yok. Oysa Konya’dan eskiden Ecevit genel başkanlığında CHP 5 milletvekili çıkarıyordu. Konya ve ilçelerinden parti yönetimine girenler, Yüksek Disiplin Kurulunda görev alanlar olurdu. Konya, siyaseten geriledi, içinden, belli başlı partilerin üst yönetimlerinde görev alacak çapta siyasetçi çıkartamıyor artık. Tarımın kenti artık çiftçi ve emekçi siyasetinin değil, sağ ve sermayeyi gözeten siyasetlerin cirit attığı bir il haline geldi. CHP son 30 yılda yerel seçimde büyük ilçeleri bile AKP’ye kaptırdı şimdi elinde bir ilçe var. 2 yıl önceki milletvekilliği seçiminde iki vekil çıkardı ikisi de sağ kesimden ve biri kendi partisine gitti. Olsalar dahi isimlerini pek duyuramıyorlar. Sol sosyal demokrat adına ses getirmiyor. Bu niye böyle? Çünkü Konya ve ilçelerinde sol-siyasal etkinlikler sıfıra yaklaştı. Hiçbir CHP örgütü, belli başlı günlerde bile bir açıklama yapma zahmetine katlanmıyor! İktidara tek bir eleştiri yöneltmiyor. Çiftçiden, işçiden, esnaftan kopmuş durumda sanki. Bu koşullarda sol bir parti sayılan CHP Konya örgütünden parti yönetimine giren olamaması doğallaşıyor. Konya’nın en büyük talihsizliklerinden birisi de partilerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan siyasetçiler yetiştiremiyor olmasıdır.

25-26 Temmuzdaki kurultayda CHP’nin en yüksek yönetim organı olan 60 kişilik Parti Meclisi’ne seçilenler belli oldu. Konya ve ilçelerinden kimse yok.

Oysa Konya’dan eskiden Ecevit genel başkanlığında CHP 5 milletvekili çıkarıyordu. Konya ve ilçelerinden parti yönetimine girenler, Yüksek Disiplin Kurulunda görev alanlar olurdu.

Konya, siyaseten geriledi, içinden, belli başlı partilerin üst yönetimlerinde görev alacak çapta siyasetçi çıkartamıyor artık.

Tarımın kenti artık çiftçi ve emekçi siyasetinin değil, sağ ve sermayeyi gözeten siyasetlerin cirit attığı bir il haline geldi.

CHP son 30 yılda yerel seçimde büyük ilçeleri bile AKP’ye kaptırdı şimdi elinde bir ilçe var.

2 yıl önceki milletvekilliği seçiminde iki vekil çıkardı ikisi de sağ kesimden ve biri kendi partisine gitti. Olsalar dahi isimlerini pek duyuramıyorlar. Sol sosyal demokrat adına ses getirmiyor.

Bu niye böyle?

Çünkü Konya ve ilçelerinde sol-siyasal etkinlikler sıfıra yaklaştı. Hiçbir CHP örgütü, belli başlı günlerde bile bir açıklama yapma zahmetine katlanmıyor! İktidara tek bir eleştiri yöneltmiyor. Çiftçiden, işçiden, esnaftan kopmuş durumda sanki.

Bu koşullarda sol bir parti sayılan CHP Konya örgütünden parti yönetimine giren olamaması doğallaşıyor.

Konya’nın en büyük talihsizliklerinden birisi de partilerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan siyasetçiler yetiştiremiyor olmasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.