whatsapp

CHP’den, asgari ücretin 3 bin 100 lira olmalı çağrısı

SİYASET 27.12.2020 - 11:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP’den, asgari ücretin 3 bin 100 lira olmalı çağrısı

CHP Konya Emek Bürosu Başkanı Orhan Toprak, 2021’de uygulanacak asgari ücretin 3 bin 100 TL olması gerektiğini söyledi. CHP Konya İl Emek Bürosu Başkanı Orhan Toprak’ın Gedavet parkında düzenlediği basın açıklamasına Emek bürosu üyeleriyle, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ve partililer katıldı. Basın açıklamasında CHP’nin asgari ücretin 3 bin 100 TL olması yönündeki talebini dile getiren CHP Konya Emek Bürosu Başkanı Orhan Toprak, “Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçi refaha ermeli. Ülkemizde çalışanların yüzde 43'ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir.  Acı reçeteyi asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesemezsiniz. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için asgari ücret önerimiz en az 3 bin 100 TL’dir. 2000'de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010'da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hak ediyor. Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar. Enflasyon rakamları. Bunların hepsi asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Asgari ücrete en az bu zamlar kadar zam yapılmalı! Saray'da israf ve şatafat devam ederken alın teri ile çalışan milyonlarca insanımız açlık ve sefalete terk edilemez. İnsanca yaşam için asgari ücret önerim en az 3 bin 100 TL. Asgari ücrete sadece zam yetmez, asgari ücretliden vergi de alınmamalı. Diyanet verilerine göre bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 27.00 TL olarak belirlenmiştir. 4 kişilik bir aile için bu miktar 3.240,00 TL’dir. Her şey bu kadar net ortada iken önerdiğimiz miktar olan 3 bin100 TL neden göz ardı edilmektedir” dedi.  Basın açıklamasının ardından vatandaşlara asgari ücretin 3 bin 100 TL olması yönündeki broşür dağıtımı yapılarak, dikkat çekildi.

CHP Konya Emek Bürosu Başkanı Orhan Toprak, 2021’de uygulanacak asgari ücretin 3 bin 100 TL olması gerektiğini söyledi.

CHP Konya İl Emek Bürosu Başkanı Orhan Toprak’ın Gedavet parkında düzenlediği basın açıklamasına Emek bürosu üyeleriyle, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ve partililer katıldı.

Basın açıklamasında CHP’nin asgari ücretin 3 bin 100 TL olması yönündeki talebini dile getiren CHP Konya Emek Bürosu Başkanı Orhan Toprak, “Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçi refaha ermeli. Ülkemizde çalışanların yüzde 43'ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir.  Acı reçeteyi asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesemezsiniz. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için asgari ücret önerimiz en az 3 bin 100 TL’dir. 2000'de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010'da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hak ediyor. Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar. Enflasyon rakamları. Bunların hepsi asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Asgari ücrete en az bu zamlar kadar zam yapılmalı! Saray'da israf ve şatafat devam ederken alın teri ile çalışan milyonlarca insanımız açlık ve sefalete terk edilemez. İnsanca yaşam için asgari ücret önerim en az 3 bin 100 TL. Asgari ücrete sadece zam yetmez, asgari ücretliden vergi de alınmamalı. Diyanet verilerine göre bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 27.00 TL olarak belirlenmiştir. 4 kişilik bir aile için bu miktar 3.240,00 TL’dir. Her şey bu kadar net ortada iken önerdiğimiz miktar olan 3 bin100 TL neden göz ardı edilmektedir” dedi. 

Basın açıklamasının ardından vatandaşlara asgari ücretin 3 bin 100 TL olması yönündeki broşür dağıtımı yapılarak, dikkat çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.