whatsapp

Bülent Arınç doğruyu söylüyor

ANALİZ 11.09.2019 - 01:14, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bülent Arınç doğruyu söylüyor

Siyasette birçok tartışmaların yaşandığı şu günlerde Bülent Arınç'ın açıklamaları bomba gibi olmasa da gerçekler olarak gündeme  düştü. Hem de Ali Babacan'ın kuracaklarını iddia ettiği partinin 2020'ye kalmayacağını belirttiği bir günde. Bülent Arınç'ın açıklamaları çok ama çok önemli ve altına imza attığım son demeci de masaya yatırılmalı derim. Bana göre Başkan Erdoğan'ın yolcu etmeye hazırlandığı İçişleri Bakanının hukuk ve adalet makamlarının vermesinin gerektiği kararları kendisi vermesine karşı ne diyor, Bülent Arınç? "Canan Kaftancıoğlu'na tahammül etmek zorundasınız" diyor. Arınç, "Verilen kararın iyi ya da kötü olduğunu söylemekten uzağım. Kaftancıoğlu'nu sevmiyor olabiliriz. Seçimi kazandı bir kahraman haline getirdiler. Attığı mesajların hiç birisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız" dedi. Eski TBMM Başkanı, eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te yayımlanan programda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili soruya yanıt verdi. Arınç, daha önce Sakine Cansız'ların öldürülmesiyle ilgili sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Arınç "Devlet adam öldürmez. Devlet yakalar alır, getirir mahkemeye verir. Susturucuyla adam öldürmez" dedi. Kaftancıoğlu'nu sevmediğini, beğenmediğini, yazdıklarına katılmadığını belirten Bülent Arınç, "Bunlardan dolayı ceza verecek olan Adalettir, Hukuktur.. Ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013'te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?" ifadelerini kullandı. “Niye 5 yıl beklendi” Arınç, “O savcıya sormak istiyorum. Niye 5 yıl beklendi? 5 yıl sonra bu davanın açılması bir zorlamadır.” dedi. Bülent Arınç ayrıca “Geçmiş tweetlere bakılırsa binlerce insanı bu işin altından kurtaramazsınız. Bu dava Kaftancıoğlu'nu bu günkünden 5 misli daha fazla büyütür” ifadelerini kullandı. "Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur" Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanmasına değinen Arınç, kayyum kararlarının yasal olduğunu söyledi. Arınç şu ifadeleri kullandı: "Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur.  Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur. Barış olmasını isteyen biridir.' Peki, bu açıklamaların altına imza atılmaz mı? Bilmem ama ben imzamı atıyor ve Arınç'ın bu açıklamalarına aylardır tartışılan, çıktı, çıkacak denen ama geciken yeni Adalet Reformuna da Başkan Erdoğan'ın da bir an önce imza atmasını umarak.

Siyasette birçok tartışmaların yaşandığı şu günlerde Bülent Arınç'ın açıklamaları bomba gibi olmasa da gerçekler olarak gündeme  düştü.

Hem de Ali Babacan'ın kuracaklarını iddia ettiği partinin 2020'ye kalmayacağını belirttiği bir günde.

Bülent Arınç'ın açıklamaları çok ama çok önemli ve altına imza attığım son demeci de masaya yatırılmalı derim.

Bana göre Başkan Erdoğan'ın yolcu etmeye hazırlandığı İçişleri Bakanının hukuk ve adalet makamlarının vermesinin gerektiği kararları kendisi vermesine karşı ne diyor, Bülent Arınç?

"Canan Kaftancıoğlu'na tahammül etmek zorundasınız" diyor.

Arınç, "Verilen kararın iyi ya da kötü olduğunu söylemekten uzağım. Kaftancıoğlu'nu sevmiyor olabiliriz. Seçimi kazandı bir kahraman haline getirdiler. Attığı mesajların hiç birisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız" dedi.

Eski TBMM Başkanı, eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te yayımlanan programda

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili soruya yanıt verdi. Arınç, daha önce Sakine Cansız'ların öldürülmesiyle ilgili sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Arınç "Devlet adam öldürmez. Devlet yakalar alır, getirir mahkemeye verir. Susturucuyla adam öldürmez" dedi.

Kaftancıoğlu'nu sevmediğini, beğenmediğini, yazdıklarına katılmadığını belirten Bülent Arınç, "Bunlardan dolayı ceza verecek olan Adalettir, Hukuktur.. Ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013'te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?" ifadelerini kullandı.

“Niye 5 yıl beklendi”

Arınç, “O savcıya sormak istiyorum. Niye 5 yıl beklendi? 5 yıl sonra bu davanın açılması bir zorlamadır.” dedi.

Bülent Arınç ayrıca “Geçmiş tweetlere bakılırsa binlerce insanı bu işin altından kurtaramazsınız. Bu dava Kaftancıoğlu'nu bu günkünden 5 misli daha fazla büyütür” ifadelerini kullandı.

"Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur"

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanmasına değinen Arınç, kayyum kararlarının yasal olduğunu söyledi.

Arınç şu ifadeleri kullandı:

"Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. 

Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur. Barış olmasını isteyen biridir.'

Peki, bu açıklamaların altına imza atılmaz mı?

Bilmem ama ben imzamı atıyor ve Arınç'ın bu açıklamalarına aylardır tartışılan, çıktı, çıkacak denen ama geciken yeni Adalet Reformuna da Başkan Erdoğan'ın da bir an önce imza atmasını umarak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.