whatsapp

Betondan uzak bir yaşam: yeryüzü evleri

YAŞAM 25.09.2018 - 01:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Betondan uzak bir yaşam: yeryüzü evleri

Yaşam alanınızı doğal malzemelerden inşa etmenin maliyeti dışında farklı getirileri de olduğunu söylesek ne düşünürdünüz? Yeryüzü evleri, toprağı bir izolasyon malzemesi amacıyla kullanıyor. Aynı zamanda da yağmur suyunu biriktirme işlevi de sağlıyor. Bu izolasyon tipi sayesinde ısı giderlerini en düşük maliyette tutabilirsiniz. Belki de ısı gideri adında bir derdiniz bile olmayabilir. Tabii ki yeryüzü evini “kendiniz inşa ettiğiniz” zaman fiyat düşüklüğünün yanında inşa etme becerilerinizin de devreye girmesi gerekiyor. Florida merkezli Green Magic Homes firması ise inşa etme sorununa güzel bir çözüm geliştirmiş. Tasarladıkları prefabrik yeryüzü evi sayesinde basitçe matkap kullanmayı bilen bir kişi bile kendi evini rahatlıkla inşa edebilir. Bu çevre dostu “Sihirli Yeşil Ev” kapınızın önüne adeta bir IKEA kutusunun içindeymiş gibi geliyor. Yapmanız gereken tek şey yönelgeleri takip edip birkaç delik delerek kendi yeryüzü evinizi inşa etmek. Inhabitat‘ın haberine göre ev, elektrik ve su tesisatı kurabilmenize de olanak verecek bir biçimde tasarlanmış. Dış kısmı ise tamamen su geçirmez malzemeden üretilmiş. Prefabrik dış duvar panelleri, toprak ile örtülebilir bir tasarıma sahip. Bu sayede bitkiler, evinizin dış duvarlarında rahatlıkla hayat bulabiliyorlar. Geleneksel yeryüzü evleri tamamen toprak ile inşa edilmesine karşın, bu geliştirilmiş model toprağın evin dış duvarlarını tam anlamıuyla sarmalamasına olanak sağlıyor. Eklenebilir modüler özelliği sayesinde tek odalı bir yeryüzü evinden tutun da bir yeryüzü malikânesi dahi inşa edebilirsiniz. Bu özellik zaman içerisinde yaşam alanınızı istekleriniz doğrultusunda genişletmenize imkan tanıyor. 40 metrekarelik bir odayı inşa etmenin maliyeti ise ortalama 10 bin dolarlık bir ücrete mal oluyor. Green Magic Homes firması ayrıca yine aynı mühendisliğin ürünü olan çardakları da üretiyor.

Yaşam alanınızı doğal malzemelerden inşa etmenin maliyeti dışında farklı getirileri de olduğunu söylesek ne düşünürdünüz?

Yeryüzü evleri, toprağı bir izolasyon malzemesi amacıyla kullanıyor. Aynı zamanda da yağmur suyunu biriktirme işlevi de sağlıyor. Bu izolasyon tipi sayesinde ısı giderlerini en düşük maliyette tutabilirsiniz. Belki de ısı gideri adında bir derdiniz bile olmayabilir. Tabii ki yeryüzü evini “kendiniz inşa ettiğiniz” zaman fiyat düşüklüğünün yanında inşa etme becerilerinizin de devreye girmesi gerekiyor.

Florida merkezli Green Magic Homes firması ise inşa etme sorununa güzel bir çözüm geliştirmiş. Tasarladıkları prefabrik yeryüzü evi sayesinde basitçe matkap kullanmayı bilen bir kişi bile kendi evini rahatlıkla inşa edebilir. Bu çevre dostu “Sihirli Yeşil Ev” kapınızın önüne adeta bir IKEA kutusunun içindeymiş gibi geliyor. Yapmanız gereken tek şey yönelgeleri takip edip birkaç delik delerek kendi yeryüzü evinizi inşa etmek.

Inhabitat‘ın haberine göre ev, elektrik ve su tesisatı kurabilmenize de olanak verecek bir biçimde tasarlanmış. Dış kısmı ise tamamen su geçirmez malzemeden üretilmiş. Prefabrik dış duvar panelleri, toprak ile örtülebilir bir tasarıma sahip. Bu sayede bitkiler, evinizin dış duvarlarında rahatlıkla hayat bulabiliyorlar.

Geleneksel yeryüzü evleri tamamen toprak ile inşa edilmesine karşın, bu geliştirilmiş model toprağın evin dış duvarlarını tam anlamıuyla sarmalamasına olanak sağlıyor. Eklenebilir modüler özelliği sayesinde tek odalı bir yeryüzü evinden tutun da bir yeryüzü malikânesi dahi inşa edebilirsiniz. Bu özellik zaman içerisinde yaşam alanınızı istekleriniz doğrultusunda genişletmenize imkan tanıyor.

40 metrekarelik bir odayı inşa etmenin maliyeti ise ortalama 10 bin dolarlık bir ücrete mal oluyor. Green Magic Homes firması ayrıca yine aynı mühendisliğin ürünü olan çardakları da üretiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.