whatsapp

Belediye zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

BELEDİYE 29.01.2021 - 13:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Belediye zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçenin farklı noktalarında faaliyet gösteren iş yerlerinde fahiş fiyat, sosyal mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekiplerin alışveriş merkezleri, market ve bakkallarda reyon fiyatları, etiket fiyatları, son kullanma tarihi, işletmenin uygun kapasitesine müşteri kabulü ile maske, mesafe ve hijyen kuralları denetimlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan Tutal; ekiplerimiz fiyat etiketi denetimi, son kullanım tarihi kontrolü, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlere göre de sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara uyulup uyulmadığı hususunda bir dizi denetim gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde; hijyen noktasında, belediye olarak gerekli çalışmalarımızı her anlamda sürdürürken, bir yandan da işyerlerimizde fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi için, genel temizlik ve sosyal mesafeye ilişkin uyarılarımızı da gerçekleştiriyoruz. Son günlerde fiyatlarında sürekli artış olduğu gözlemlenen ürünlere yönelik haksız fiyat artışı denetimi gerçekleştirilmiştir. Denetimi gerçekleştirilen ürünlerin özellikle cins, marka, gramaj, fiyat başta olmak üzere son kullanma tarihi, tazelik, hijyen koşulları ve benzeri konularda denetim yapılmıştır. Şu ana dek yapılan denetimlerde zabıta ekiplerimiz, söz konusu ürünlere dair anormal fiyat artışı yapan işyerine rastlamazken, çeşitli ihlallere dair ihtarlarını da yaptı. Unutulmamalıdır ki bu kapsamda süreci istismar eden herkese karşıyız. Çünkü önceliğimiz, vatandaşlarımızın sağlığını ve huzurunu korumaktır. Herkesi bu zorlu süreçte daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçenin farklı noktalarında faaliyet gösteren iş yerlerinde fahiş fiyat, sosyal mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekiplerin alışveriş merkezleri, market ve bakkallarda reyon fiyatları, etiket fiyatları, son kullanma tarihi, işletmenin uygun kapasitesine müşteri kabulü ile maske, mesafe ve hijyen kuralları denetimlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Başkan Tutal; ekiplerimiz fiyat etiketi denetimi, son kullanım tarihi kontrolü, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlere göre de sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara uyulup uyulmadığı hususunda bir dizi denetim gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde; hijyen noktasında, belediye olarak gerekli çalışmalarımızı her anlamda sürdürürken, bir yandan da işyerlerimizde fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi için, genel temizlik ve sosyal mesafeye ilişkin uyarılarımızı da gerçekleştiriyoruz. Son günlerde fiyatlarında sürekli artış olduğu gözlemlenen ürünlere yönelik haksız fiyat artışı denetimi gerçekleştirilmiştir. Denetimi gerçekleştirilen ürünlerin özellikle cins, marka, gramaj, fiyat başta olmak üzere son kullanma tarihi, tazelik, hijyen koşulları ve benzeri konularda denetim yapılmıştır. Şu ana dek yapılan denetimlerde zabıta ekiplerimiz, söz konusu ürünlere dair anormal fiyat artışı yapan işyerine rastlamazken, çeşitli ihlallere dair ihtarlarını da yaptı. Unutulmamalıdır ki bu kapsamda süreci istismar eden herkese karşıyız. Çünkü önceliğimiz, vatandaşlarımızın sağlığını ve huzurunu korumaktır. Herkesi bu zorlu süreçte daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.