whatsapp

Baro yasa tasarısı

ANALİZ 25.06.2020 - 03:48, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Baro yasa tasarısı

Geçtiğimiz günlerde 81 ilin Baro Başkanlarının yürüyüşünde Ankara’ya sokulmayan Baro Başkanları, daha sonra barikatların kaldırılmasıyla Ankara’ya girdiler. Barolar ne istiyor? Bölünmemek! AKP-MHP iktidarının uzunca bir süredir seslendirdiği Baro yasa tasarısı olarak ortaya çıkmadı. Ülkedeki binlerce Baro başkanı şüphe ile baktığı bu yasa tasarısını protesto için savunma yürüyüşü gerçekleştirdiler. Bu yürüyüşlerini demokratik bir hak olarak destekliyoruz. Avukatlar çıkacak yasayı kabul etmeyecekleri aşikârdır. Siyasi iktidar dokunduğu birçok meslek gurubunu ayağa kaldırıp protesto etmelerine neden oluyor. Barolar yasasında eksiklikler olabilir, yeni yasaya ihtiyaç duyulabilir. Bu türlü girişimler herkes ile diyalog içerisine girerek çıkarmanız gerekiyor. Şu anda uzaktan baktığımızda; Türkiye siyaseten bölünmüş durumda. Sendikalar bölündü. STK’lar bölündü. Medya bölündü. Ahali bölündü… Bölünmeyen bir Barolar kalmıştı, onu da bölmek istiyorlar… Baro başkanlarını şüpheye neden olan durum ise İktidara yakınlığıyla bilinen Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu’nun, Savunma eylemine karşı çıkmasıdır. Baro başkanları bölünmemek için direniyor. Eğer kuşkular bu yönde olursa; Yargı, bağımsızlığını yitirdiğinde, savunmanın ikiye bölündüğü bir ülkede halk adaleti nerede arayacaktır? Türkiye’nin bölünmeye/bölünmelere değil, birliğe/bütünlüğe ihtiyacı var. Seydişehir Gündem yorumu.

Geçtiğimiz günlerde 81 ilin Baro Başkanlarının yürüyüşünde Ankara’ya sokulmayan Baro Başkanları, daha sonra barikatların kaldırılmasıyla Ankara’ya girdiler.

Barolar ne istiyor?

Bölünmemek!

AKP-MHP iktidarının uzunca bir süredir seslendirdiği Baro yasa tasarısı olarak ortaya çıkmadı. Ülkedeki binlerce Baro başkanı şüphe ile baktığı bu yasa tasarısını protesto için savunma yürüyüşü gerçekleştirdiler. Bu yürüyüşlerini demokratik bir hak olarak destekliyoruz.

Avukatlar çıkacak yasayı kabul etmeyecekleri aşikârdır.

Siyasi iktidar dokunduğu birçok meslek gurubunu ayağa kaldırıp protesto etmelerine neden oluyor. Barolar yasasında eksiklikler olabilir, yeni yasaya ihtiyaç duyulabilir. Bu türlü girişimler herkes ile diyalog içerisine girerek çıkarmanız gerekiyor.

Şu anda uzaktan baktığımızda;

Türkiye siyaseten bölünmüş durumda.

Sendikalar bölündü.

STK’lar bölündü.

Medya bölündü.

Ahali bölündü…

Bölünmeyen bir Barolar kalmıştı, onu da bölmek istiyorlar…

Baro başkanlarını şüpheye neden olan durum ise İktidara yakınlığıyla bilinen

Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu’nun, Savunma eylemine karşı çıkmasıdır. Baro başkanları bölünmemek için direniyor.

Eğer kuşkular bu yönde olursa;

Yargı, bağımsızlığını yitirdiğinde, savunmanın ikiye bölündüğü bir ülkede halk adaleti nerede arayacaktır?

Türkiye’nin bölünmeye/bölünmelere değil, birliğe/bütünlüğe ihtiyacı var.

Seydişehir Gündem yorumu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.