whatsapp

Asıl sorunları aşamadık!

ANALİZ 09.01.2021 - 12:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Asıl sorunları aşamadık!

İlçemizin gündemini; pandemi, aşı, işsizlik, yoksulluk, peş peşe gelen zamlar oluşturuyor. Seydişehir halkı da bu kıskaç içinde. Korona salgınının ilçedeki son seyrini bile bilmiyoruz! Çünkü bu çoktandır devlet sırrına dönüştü… Sağlık Bakanlığı aşı sorununu çözemedi. Elde 3 milyon Çin aşısı olduğu söyleniyor. İhtiyaç asgari 50 milyon doz. Tam yeterlisi ise 120 milyon. Aşıların nasıl uygulanacağı ise net şekilde belli olmadı. Seydişehir halkı da eli böğründe bekliyor. İşsizlik en önemli sorun. TÜİK açıklama yapmıyor, ama birkaç yıl öncesinin verilerine göre, çalışan kadar açık işsiz var Seydişehir’de. 15 bin civarında… Buna karşılık kent, yatırımcı çekemiyor. Ciddi sınai yatırımların olmaması işsizliği daha da büyütüyor. Esnaf, salgın kısıtlamaları nedeniyle perişan durumda. Üst üste binen yeni yıl zamları, memur, işçi, BAĞ-KUR ve emeklilerinin maaş zamlarını çoktan eritti. Bir genelleme yapmak gerekirse, Seydişehir’de yoksulluk büyüyor. Zaten İcra dosyalarındaki hızlı kabarma da bunun bir işaret. Halkın Gündemi bu… Bakıyoruz… Bu gündem maddelerini burnunun ucuna koyan bir tek siyasi parti, demokratik kitle örgütü yok. Esnaf Odaları sus-pus. STSO keza. İşçi sendikası günü kurtarıyor. Yerel yönetim mali sorunlarla boğuştuğu için sosyal dayanışma hacmini büyütemiyor Uzaktan eğitime erişimi olmayan öğrenciye tablet sağlanması işi halkın hayırseverliğine kaldı. O da işe yaramıyor. Yerel medya bu sorunlarla zaten pek ilgili değil. Seydişehir halkı da şaşkınlıktan ne yapacağını bilemez hale geldi!

İlçemizin gündemini; pandemi, aşı, işsizlik, yoksulluk, peş peşe gelen zamlar oluşturuyor.

Seydişehir halkı da bu kıskaç içinde.

Korona salgınının ilçedeki son seyrini bile bilmiyoruz! Çünkü bu çoktandır devlet sırrına dönüştü…

Sağlık Bakanlığı aşı sorununu çözemedi. Elde 3 milyon Çin aşısı olduğu söyleniyor. İhtiyaç asgari 50 milyon doz. Tam yeterlisi ise 120 milyon. Aşıların nasıl uygulanacağı ise net şekilde belli olmadı.

Seydişehir halkı da eli böğründe bekliyor.

İşsizlik en önemli sorun. TÜİK açıklama yapmıyor, ama birkaç yıl öncesinin verilerine göre, çalışan kadar açık işsiz var Seydişehir’de. 15 bin civarında…

Buna karşılık kent, yatırımcı çekemiyor. Ciddi sınai yatırımların olmaması işsizliği daha da büyütüyor.

Esnaf, salgın kısıtlamaları nedeniyle perişan durumda. Üst üste binen yeni yıl zamları, memur, işçi, BAĞ-KUR ve emeklilerinin maaş zamlarını çoktan eritti.

Bir genelleme yapmak gerekirse, Seydişehir’de yoksulluk büyüyor. Zaten İcra dosyalarındaki hızlı kabarma da bunun bir işaret.

Halkın Gündemi bu…

Bakıyoruz…

Bu gündem maddelerini burnunun ucuna koyan bir tek siyasi parti, demokratik kitle örgütü yok.

Esnaf Odaları sus-pus. STSO keza. İşçi sendikası günü kurtarıyor. Yerel yönetim mali sorunlarla boğuştuğu için sosyal dayanışma hacmini büyütemiyor Uzaktan eğitime erişimi olmayan öğrenciye tablet sağlanması işi halkın hayırseverliğine kaldı. O da işe yaramıyor.

Yerel medya bu sorunlarla zaten pek ilgili değil.

Seydişehir halkı da şaşkınlıktan ne yapacağını bilemez hale geldi!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.