whatsapp

ABD’nin Venezuella hareketi

ANALİZ 25.01.2019 - 01:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ABD’nin Venezuella hareketi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıması saçmalığı ile başlayan gelişmeler ülkemizde ki darbeleri hatırlatıyor. Son olarak, 15 Temmuz'da denenmek istenen amacına ulaşamayan Feto kurmalı hain darbenin öncesi başta meslektaşımız Uğur Mumcu olmak üzere birçok aydının yanı sıra Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan gibi kamu görevlilerinin de içinde bulunduğu toplum önderi, lideri, aydını insanların ölümüne neden olduğu bilinmelidir. Evet, ülkemizde demokrasiye aykırı yapılan tüm anlayış ve darbelerin arkasında olan ve bunu saklama gereği bile duymayan sözde müttefikimiz Amerika şimdi de halk tarafından iktidara getirilen solcu bir yönetimin idare ettiği    Venezuela'da alenen bir darbe girişiminde bulunuyor. Amerika'nın karşında en büyük güç haline gelen Komünist Çin ve SSCB döneminde kalan solculuk anlayışı ile Amerika'nın bu şımarık çıkışlarının önüne geçtiğini görmek demokrasi yanlısı bizlere teselli ve moral olmaktadır. İşte son olarak Çin ve Rusya başta olmak üzere 20 yıla yakındır demokrasinin nimetlerinden yaralanan ve 15 Temmuz Darbesi ile sarsılıp, darbelerin sadece solculara yapılmadığı anlayan, dost ve de müttefik olarak bilinen Amerika'nın kendisine uşak olmayanlara darbe girişimleri yaptığını anlayan AK Parti iktidarının haklı ve olması gereken çıkışı ile Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya da Darbe karşıtı, demokrasi yanlısı bizlere de moral ve destek olmuştur. Darbe girişimi ile karşı karşıya kalan ülkelerin yanında yer almamız doğru bir karardır.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıması saçmalığı ile başlayan gelişmeler ülkemizde ki darbeleri hatırlatıyor.

Son olarak, 15 Temmuz'da denenmek istenen amacına ulaşamayan Feto kurmalı hain darbenin öncesi başta meslektaşımız Uğur Mumcu olmak üzere birçok aydının yanı sıra Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan gibi kamu görevlilerinin de içinde bulunduğu toplum önderi, lideri, aydını insanların ölümüne neden olduğu bilinmelidir.

Evet, ülkemizde demokrasiye aykırı yapılan tüm anlayış ve darbelerin arkasında olan ve bunu saklama gereği bile duymayan sözde müttefikimiz Amerika şimdi de halk tarafından iktidara getirilen solcu bir yönetimin idare ettiği   

Venezuela'da alenen bir darbe girişiminde bulunuyor.

Amerika'nın karşında en büyük güç haline gelen Komünist Çin ve SSCB döneminde kalan solculuk anlayışı ile Amerika'nın bu şımarık çıkışlarının önüne geçtiğini görmek demokrasi yanlısı bizlere teselli ve moral olmaktadır.

İşte son olarak Çin ve Rusya başta olmak üzere 20 yıla yakındır demokrasinin nimetlerinden yaralanan ve 15 Temmuz Darbesi ile sarsılıp, darbelerin sadece solculara yapılmadığı anlayan, dost ve de müttefik olarak bilinen Amerika'nın kendisine uşak olmayanlara darbe girişimleri yaptığını anlayan AK Parti iktidarının haklı ve olması gereken çıkışı ile Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya da Darbe karşıtı, demokrasi yanlısı bizlere de moral ve destek olmuştur.

Darbe girişimi ile karşı karşıya kalan ülkelerin yanında yer almamız doğru bir karardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.