whatsapp

Ilıca tepesindeki gizemli travertenler

TURİZM 10.11.2019 - 22:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ilıca tepesindeki gizemli travertenler

Seydişehir’in tarihi M.Ö. 5 bin 500 yıllarına kadar uzanır. Prehistorik Çağ’da (Tarih Öncesi), Psidia (Göller Yöresi) sınırları içindeki Seydişehir çok eski bir yerleşim yeridir. Ilıca ve çevresinde o dönemlere ait yerleşmenin izlerine rastlamak mümkündür. Ilıca tarihi zenginliği ve doğal güzelliklerinin yanı sıra antik çağlardan bu yana şifa merkezi olarak ilgi görmüş. Beyaz travertenleri, binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biriydi. Burada bulunan termal sıcak su havuzlarında şifa arayanların ilgi odağı oluyordu. Antik çağlardan bu yana şifa merkezi olarak görülen kentte, Seyyid Harun ılıcadan hamama termal su getirmiş ve i günün insanlarına sunmuştur. Ilıca tepesinde yaklaşık 6 bin yılda oluşan travertenler bugün görülebilir. Ilıca, Şehrin 1 km kuzeyinde, 1200 rakımlı tepenin çevresinde bahçeler ve ağaçlar arasındadır. 32 derece sıcaklıkta olan Ilıca tepesindeki kaplıcaların tarihinin 6 bin yıllık MÖ’ye dayandığı sanılmaktadır. Deri, kemik, açık yaralar kadın hastalıklarına şifa bulduğu tahmin edilen kaplıcalar biri açık üçü kapalı havuz şeklinde düzenlenmiştir. Son yıllarda maalesef suları çekilmiş, bakımsız kalmıştır. Su çıkarmak için sondaj çalışmaları yapılmış ancak yeterli su bulunamamıştır. Kaplıcalar şu anda kapalı olup bakıma muhtaç durumdadır.  Turizm yoksulu ilçemizde ise travertenler ise antik çağlara uzanan bir döneme ışık tutmaktadır.

Seydişehir’in tarihi M.Ö. 5 bin 500 yıllarına kadar uzanır. Prehistorik Çağ’da (Tarih Öncesi), Psidia (Göller Yöresi) sınırları içindeki Seydişehir çok eski bir yerleşim yeridir.

Ilıca ve çevresinde o dönemlere ait yerleşmenin izlerine rastlamak mümkündür.

Ilıca tarihi zenginliği ve doğal güzelliklerinin yanı sıra antik çağlardan bu yana şifa merkezi olarak ilgi görmüş.

Beyaz travertenleri, binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biriydi. Burada bulunan termal sıcak su havuzlarında şifa arayanların ilgi odağı oluyordu.

Antik çağlardan bu yana şifa merkezi olarak görülen kentte, Seyyid Harun ılıcadan hamama termal su getirmiş ve i günün insanlarına sunmuştur.

Ilıca tepesinde yaklaşık 6 bin yılda oluşan travertenler bugün görülebilir.

Ilıca, Şehrin 1 km kuzeyinde, 1200 rakımlı tepenin çevresinde bahçeler ve ağaçlar arasındadır. 32 derece sıcaklıkta olan Ilıca tepesindeki kaplıcaların tarihinin 6 bin yıllık MÖ’ye dayandığı sanılmaktadır. Deri, kemik, açık yaralar kadın hastalıklarına şifa bulduğu tahmin edilen kaplıcalar biri açık üçü kapalı havuz şeklinde düzenlenmiştir.

Son yıllarda maalesef suları çekilmiş, bakımsız kalmıştır. Su çıkarmak için sondaj çalışmaları yapılmış ancak yeterli su bulunamamıştır. Kaplıcalar şu anda kapalı olup bakıma muhtaç durumdadır.  Turizm yoksulu ilçemizde ise travertenler ise antik çağlara uzanan bir döneme ışık tutmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.