YHT’nin gecikmesiyle, Seydişehirliler mağdur mu edildi?

Antalya- Konya YHT hattındaki bu eksiklikler, Seydişehir ve Konya had da Türkiye için zaman ve ekonomik kayıp olarak değerlendiriliyor.

Konya- Seydişehir-Antalya arasında dev bir adım olarak nitelendirilen Yüksek hızlı tren (YHT) projesi, Türkiye'nin uluslararası raylı sistemler standardına uygun hızlı tren teknolojisine kavuşmasının birleşmesi. Bu hattın hizmete girmesi, Türkiye'nin ulaşımdaki devrim niteliğinde bir adımı simgeliyor. Konya içinde YHT projesi büyük bir önem taşıyor. Turizm ve ticarette seyahat süreleri kısalacak ve ekonomik olarak onlara büyük kolaylıklar sağlayacak bir noktada yer alıyor. Ancak bu durum henüz faaliyete geçirilmedi. Neden geçirilemedi? Ne zaman faaliyete geçecek henüz bir açıklama yapılmadı.

YHT zaman tasarrufu insan sirkülasyonu da sağlayacak. Bu, hem iş hem de turizm amaçlı seyahatlerde önemli bir faktördür. Ayrıca ekonomik yüklerini de büyük ölçüde azaltacak. YHT'nin sunduğu hızlı, konforlu ve ekonomik seyahat imkânını tam anlamıyla faydalarını engelliyor. Özellikle Konya vekillerinin ve

Yetkililerin bir an önce gerekli adımları atması, hem Konya hem Seydişehir hem de Türkiye için önemli olacaktır.