Millet ittifakı İmamoğlu’na verilen kararı protesto etti

GÖRÜNTÜLÜ HABER..

Basın açıklamasını okuyan CHP ilçe başkanı Orhan Özel şunları söyledi.

‘’Cezayı protesto etmek amacıyla Millet İttifakı’nın Seydişehir Temsilcileri CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olarak burada bulunmaktayız. 

Haktan, hukuktan, adaletten ve gerçeklerden uzak, siyasi baskı ile verilen bu ceza Kıymetli Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na değil, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarca yurttaşımıza verilmiştir. Bizler elbette ki TC. Devleti Mahkemeleri’ne ve kararlarına saygı duyan, hukuka ve usule uygun Yargı kararlarını tanımakla yükümlü olduğu bilincinde olan, hukukun üstünlüğüne inanan yurttaşlarız. Çağ açıp, çağ kapatan Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in ‘Kadıyı Satın aldığınız gün adalet ölür, adaleti öldürdüğünüz gün Devlet de ölür’ sözünde de açıkça ortaya konulduğu gibi ADALET HER ŞEYİN TEMELİDİR. Ancak aynı bilinçle, hukukun üstünlüğü değil de üstünlerin hukuku uygulanarak verilen yargı kararlarını da eleştirip karşı çıkmayı görev bildiğimizden, Başkanımıza ve adalete susamış herkese sahip çıktık, çıkacağız!

Neredeyse çeyrek asırdır ülkemizi yöneten Erdoğan, Devletin her alanı üzerindeki nüfuzunu kendi iktidarını güçlendirip, rakiplerini baltalamak için kullanarak otoriter rejimini güçlendirmektedir. Geçmişteki mağduriyet iddialarının aynıları siyasi baskılama aracı olarak kullanılarak, Muhalefeti reva görülmektedir. Bu yaklaşım da milletimizdeki adalete olan güvene zarar vererek toplumu doğrudan kutuplaşmaya itmektedir. Bizler söz veriyoruz ki, iktidarımızda ülkede eşitliği, barışı, kardeşliği ve adaleti tesis edeceğiz.’’