Tınaztepe Dağı Tüneli İhaleye Çıkıyor

 Tünel ihalesi ile ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya-Antalya karayolunun yükünü hafifletecek muhteşem projenin 2019 yılı sonunda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

Bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak olan Tınaztepe Dağı Tüneli ihalesinin 18 Ağustos 2017 günü ihale olunacağını ifade eden Tüfekci, ‘’ Uluslararası standartlardaki duble yolun Tınaztepe tünelinin 2850 metre uzunluğunda giriş ve çıkışıyla ulaşım daha hızlı ve güvenli sağlanması amaçlanıyor. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın. Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum.’’dedi.

Yapımı devam eden Alacabel Tüneliyle ilgili açıklama yapan  Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın,’’ Çift tüplü 7360 metre Alacabel tünelinde 4 bin metre ilerleme sağlandı. Yeni ihalesini yapacağımız 2850 metre uzunluğundaki Tınaztepe tüneliyle birlikte 2019 yılı sonu itibariyle tamamlayarak kış aylarındaki olumsuzluklar ortadan kalkacak.’’diye konuştu.

Alacabeldeki  tünel incelemelerine, Orman Ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın, Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve diğer yetkililer katıldı.