Dünyanın ve insanlığın geleceği az et tüketimine bağlı

BM’nin yayımladığı raporda, iklim değişikliğinin 2040 yılında dünya çapında açlığa, kuraklığa ve ekstrem hava koşullarına yol açağı kaydedildi.

BM raporunun ardından Avrupalı bilim adamları da iklim değişikliğiyle mücadele ve aynı zamanda gittikçe artan nüfusu beslemek için neler yapılması gerektiğini incelediler.
Bilim adamları araştırmanın sonunda, iklim değişikliğinin yol açtığı zararları geri çevirmenin mümkün olduğuna ancak bunun için tüm dünyada beslenme alışkanlıklarının değişmesi gerektiğine dikkat çektiler. Bu noktada en büyük değişim şu: Herkes et yemeyi bir kenara bırakıp, büyük ölçüde sebzelerden oluşmuş bir beslenme düzeni benimsemeli.
Araştırmacılar insanların karbon izlerini azaltmak için bireysel olarak beslenme düzenlerini değiştirebileceklerini ancak bunun yeterli olmadığını, yaklaşan felaketi önlemek amacıyla hükümetlerin bu tür beslenmeyi teşvik edecek önlemler almaş gerektiğini belirttiler.
Araştırmaya dâhil olan, Oxford Üniversitesi’nden bilim adamı Marco Springmann, insanların bireysel olarak beslenme düzenlerini değiştirebileceklerini ancak asıl olarak, gerekli önlemleri almaları için hükümetlerini bu yönde teşvik etmelerine gerek duyulduğunu kaydetti.