Akşehir devlet hastanesi ücretsiz ulaşım seferleri başladı
Hayata geçirilen uygulama kapsamında, Köy Garajı ile Akşehir Devlet Hastanesi arasında hafta içi her gün 09.30–16.00 saatleri arasında, yarım saatte bir ücretsiz ulaşım seferleri gerçekleştirilecek.
Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, sağlığa erişim anayasal haktır dedi.
Başkan Köksal, “İnsanoğlunun en temel ihtiyacı, hayatını devam ettirebilmesi için sağlık hizmeti alabilmesidir. Sağlığa erişim anayasal bir haktır. Köyden gelen hemşehrilerimizin, bir muayene için defalarca gelip giderken yüzlerce lira ek masraf yapmak zorunda kalması, vicdanen de kabul edilemezdi. Seçim beyannamemizde, kırsaldan gelip hastaneye aynı araçla devam edemeyen hemşehrilerimiz için bu sorunu çözeceğimizin sözünü vermiştik. Allah’a hamdolsun, bugün itibarıyla bu sözümüzü de yerine getirmiş olduk.” ifadelerini kullandı.
Cebimde para var mı diye düşünmeyecekler
Başkan Köksal, “Tahlili, MR’ı, fizik tedavisi derken vatandaşımız en az üç beş kez gelip gidiyor ve 500 liradan aşağı olmayan bir ek masrafla karşılaşıyordu. Akşehir Belediyesi olarak, kırsalda yaşayan hemşehrilerimizi bu yükten kurtardık. Bu hizmetimizin tüm kırsalda yaşayan hemşehrilerimize hayırlı olmasını, kazasız belasız seferler yapılmasını ve bu araçlarla hastaneye giden tüm hastalarımızın şifa bulmasını temenni ediyorum.”