Bostandere antik tiyatrosu turizme kazandırılmayı bekliyor

(GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Bostandere Mahalle Muhtarı Osman Koca, yaptığı açıklamada kazılarla bir kısmı ortaya çıkarılan Roma dönemine ait vasata Antik Tiyatronun, turizme kazandırılmasını söyledi.

Muhtar Koca, ‘’ Aktepe mevkiinde bulunan tiyatro kalıntıları 1970 yılında Konya kültür müdürlüğü tarafından yapılan kısa süreli kazılardan sonra 2010 yılına kadar kazı çalışması yapılmamış. 2010 yılında 20 gün, 2011 yılında 40 gün olmak üzere toplamda 60 gün çalışılmış. 2000 seyirci kapasitesine sahip oturma sıraları, orkestra ve sahne kısmı ortaya çıkarıldı. Restorasyon çalışmaları için daha fazla ödeneğe ihtiyaç duyulan tiyatro şimdilik sahipsiz kaldı’’ diye yakındı.

11 YILDIR ÇALIŞMA YAPILMIYOR!

Antik tiyatronun tamamının ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Muhtar Koca, ‘’ Antik çağın en önemli sanatsal yapılarından birisi Bostandere mahallesinde bulunmaktadır. 3 Bin 500 yıl önce onu yapan kültürler kayboldu. Ama tiyatro ayakta. O dönemlerde bu bölgede 10 bin kişi yaşamış. 2000 kişilik tiyatro yapmışlar. Oturulan yapıda her yerden sahnenin mükemmel bir görünümü var. Her biri taş işçiliği bir şaheser. Tiyatronun kalan bölümlerini tamamen yeniden gün yüzüne çıkarılması şart.‘’ diye konuştu.

O GÜNÜN SOSYAL YAŞANTISI BUGÜN YOK!

Muhtar Koca, ‘’ Mahallemiz Antalya-Konya karayolunu kenarında bulunuyor. Başkanımız verdiği sözü yerine getirirse burası turistlerin uğrak yeri olacak. Yetkililerimizin acilen bu durama el atmasını istiyoruz. Tiyatroyu ve çevresini gelip yerinde görüp incelesinler. Burada büyük bir kültür hazinesi bulunuyor. Bu bölgenin turizme açılmasını istiyoruz.” dedi.