whatsapp

3500 hektar tarım arazilerindeki suların tahliyesine başlandı

EKONOMİ (SG) - Seydişehir Gündem | 22.02.2022 - 01:50, Güncelleme: 22.02.2022 - 01:50
 

3500 hektar tarım arazilerindeki suların tahliyesine başlandı

Araziden, Suğla gölüne pompalarla tahliye yapılmasına rağmen su seviyesi düşürülemedi.
Konya’nın Seydişehir ilçesine yoğun yağan karların erimesi sonucu suğla ovasındaki 3 bin 500 hektar alan sular altında kaldı. Sulama Birliği başkanı Osman Güzel, arazinin farklı noktalarında 8 adet pompanın suğla gölüne tahliye yapılmasına rağmen su seviyesinin düşürülemediğini ifade etti. Başkan Güzel, ‘’DSİ 4. Bölge Müdürlüğümüz tarafından işletmeye açılan Suğla ovası ve Seydişehir cazibe sulamalarında, büyük bir kısmı Akkise arazileri olmak üzere Ortakaraören ve Kumluca arazilerini de içine alan, Suğla Depolaması çevresinde karların ani erimesiyle yaklaşık 3500 hektar tarım arazisine su dolmuştur. Arvana Pompa İstasyonunda 5 adet ve Suğla Drenaj Pompa İstasyonunda ise 3 adet aktif pompa çalışmasına rağmen su seviyesi istenilen seviyeye düşürülememiştir. Bu nedenle Bölge Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucu ilk etapta Kayseri Bölgemizden 300 lt/sn kapasiteli dalgıç pompa temin edilerek çalışmalar devam ediyor.’’ dedi.
Araziden, Suğla gölüne pompalarla tahliye yapılmasına rağmen su seviyesi düşürülemedi.

Konya’nın Seydişehir ilçesine yoğun yağan karların erimesi sonucu suğla ovasındaki 3 bin 500 hektar alan sular altında kaldı.

Sulama Birliği başkanı Osman Güzel, arazinin farklı noktalarında 8 adet pompanın suğla gölüne tahliye yapılmasına rağmen su seviyesinin düşürülemediğini ifade etti.

Başkan Güzel, ‘’DSİ 4. Bölge Müdürlüğümüz tarafından işletmeye açılan Suğla ovası ve Seydişehir cazibe sulamalarında, büyük bir kısmı Akkise arazileri olmak üzere Ortakaraören ve Kumluca arazilerini de içine alan, Suğla Depolaması çevresinde karların ani erimesiyle yaklaşık 3500 hektar tarım arazisine su dolmuştur. Arvana Pompa İstasyonunda 5 adet ve Suğla Drenaj Pompa İstasyonunda ise 3 adet aktif pompa çalışmasına rağmen su seviyesi istenilen seviyeye düşürülememiştir. Bu nedenle Bölge Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucu ilk etapta Kayseri Bölgemizden 300 lt/sn kapasiteli dalgıç pompa temin edilerek çalışmalar devam ediyor.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.