whatsapp

Zekeriya Öz’ün milyon dolarlık hesabı ortaya çıktı

SİVİL TOPLUM 12.06.2020 - 00:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Zekeriya Öz’ün milyon dolarlık hesabı ortaya çıktı

'FETÖ' şüphelisi firari eski savcı Zekeriya Öz’ün 10 milyon doları aşan yatırım hesabı ortaya çıktı. Öz’ün, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu öncesinde yüklü miktarda dolar aldığı tespit edildi. "FETÖ" şüphelisi firari eski savcı Zekeriya Öz hakkında açılan soruşturmada mal varlığı incelendi. Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile ilişkisi mercek altına alınan soruşturmada, Öz'ün Bursa'da biri kendi üzerine, 3'ü eşinin üzerine kayıtlı toplam 4 evi çıktı.  Haber Türk’ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, soruşturmada tüm bankalara yazı gönderilerek, Zekeriya Öz ile ilgili açılan hesapların dokümanları ve hesap hareketleri de istendi. Banka hesap dökümleri normal görünürken, gelen bir yatırım hesaptaki hareketlilik incelenince, Öz'ün milyon dolarlık yatırım hesabı olduğu ortaya çıktı. 10 milyon doların üzerinde para akışı Öz, 17-25 Aralık operasyonlarından 7 ay önce 57 bin dolar satın alarak ilk işlemini yaparken, 18 ay devam eden hesap hareketlerinde 10 milyon dolar üzerinde para akışı olduğu belirlendi. Zekeriya Öz'ün yurt dışına çıkış işlemleri de incelemeye alındı. Zekeriya Öz'ün, 17 Aralık operasyonundan bir gün önce 800 bin liralık dolar satın aldığı da ortaya çıktı. Öz, 25 Aralık operasyonundan bir gün önce de 850 bin liralık dolar satın almış. Görevden alınmadan bir ay önce hesabını boşalttığı görülen Zekeriya Öz'ün 8 ay sonra ise yurtdışına kaçtığı belirtildi. Aynı dönemde bir savcının 2013 yılında aldığı maaşın 7 bin TL olduğu öğrenildi. Kaynak: Haber Sol, Duruş Haber

'FETÖ' şüphelisi firari eski savcı Zekeriya Öz’ün 10 milyon doları aşan yatırım hesabı ortaya çıktı. Öz’ün, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu öncesinde yüklü miktarda dolar aldığı tespit edildi.
"FETÖ" şüphelisi firari eski savcı Zekeriya Öz hakkında açılan soruşturmada mal varlığı incelendi. Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile ilişkisi mercek altına alınan soruşturmada, Öz'ün Bursa'da biri kendi üzerine, 3'ü eşinin üzerine kayıtlı toplam 4 evi çıktı.  Haber Türk’ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, soruşturmada tüm bankalara yazı gönderilerek, Zekeriya Öz ile ilgili açılan hesapların dokümanları ve hesap hareketleri de istendi. Banka hesap dökümleri normal görünürken, gelen bir yatırım hesaptaki hareketlilik incelenince, Öz'ün milyon dolarlık yatırım hesabı olduğu ortaya çıktı. 10 milyon doların üzerinde para akışı Öz, 17-25 Aralık operasyonlarından 7 ay önce 57 bin dolar satın alarak ilk işlemini yaparken, 18 ay devam eden hesap hareketlerinde 10 milyon dolar üzerinde para akışı olduğu belirlendi. Zekeriya Öz'ün yurt dışına çıkış işlemleri de incelemeye alındı. Zekeriya Öz'ün, 17 Aralık operasyonundan bir gün önce 800 bin liralık dolar satın aldığı da ortaya çıktı. Öz, 25 Aralık operasyonundan bir gün önce de 850 bin liralık dolar satın almış. Görevden alınmadan bir ay önce hesabını boşalttığı görülen Zekeriya Öz'ün 8 ay sonra ise yurtdışına kaçtığı belirtildi. Aynı dönemde bir savcının 2013 yılında aldığı maaşın 7 bin TL olduğu öğrenildi.
Kaynak: Haber Sol, Duruş Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.