whatsapp

Yılbaşı için planı olmayan insan

SİVİL TOPLUM 31.12.2018 - 22:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yılbaşı için planı olmayan insan

Her yılbaşı plan yapma durumu bir zorunlulukmuş gibi olunca keyfi de kaçmaya başlar ya hani bazı insanlar bu noktada plan yapmamayı seçer.  Her yıl biraz daha az beklentisi olan insandır. Önce aileyle geçirilen yılbaşından vazgeçilir, sonra sevgiliyle olan yılbaşından... Ardından bari yılbaşının ertesi günü yanımda olsun dediğin insanlar birer birer azalırlar ve en sonunda yılbaşı gününde ve ertesi gününde bile çalışmak koymaz insana. Gitgide özgürleşen ve hafifleyen insandır. Her hafta sonu gittiği mekânda sırf bir sene bitiyor diye çift katı, beş katı tarife uygulandığını görüp evde 100' lük votka ile Gününü bitirecek olan insan evladıdır. Sizi başından savmaya çalışıyor olabilir. Misal: - yılbaşı gecesi için bir planın var mı? - yo... bir planım yok, kafama göre takılacağım. - :)) iyi o zaman sana bir teklifim v... - yok ben erkenden yata cam!  Sonra bir de insana öğüt verirler "biraz sosyal ol, hayattan zevk almaya bak, arkadaşlarınla daha sık vakit geçir..." bilmem ne... e denedik yüzde yüz çalışmıyor!  Plansızlık, yalnızlık her zaman bir seçim olmuyor... İtinayla seçtiriyorlar adama. Kendimi bildim bileli ''özel gün'' kavramından haz etmem. Bana fırsatların olgunlaştığı her gün özeldir gibi geliyor fakat şu insanların kutlamaya bayıldığı günleri kelimenin tam anlamıyla azap içinde geçiyorum. Onların mutlulukları, iyilikleri, sahip oldukları ve olmayı planladıkları şeyler, benim yapamadığım - bürünemediğim her kimliği yüzüme tokat gibi indiriyor. Özlediğin, yanında iyi hissedeceğin hiç kimsenin olmayışı ışıklı tabelalarda yazılmış, tüm gün görebileceğin her yerdeymiş gibi. Hiç kimseymiş, kimsesizmişsin gibi.

Her yılbaşı plan yapma durumu bir zorunlulukmuş gibi olunca keyfi de kaçmaya başlar ya hani bazı insanlar bu noktada plan yapmamayı seçer. 

Her yıl biraz daha az beklentisi olan insandır.

Önce aileyle geçirilen yılbaşından vazgeçilir, sonra sevgiliyle olan yılbaşından...

Ardından bari yılbaşının ertesi günü yanımda olsun dediğin insanlar birer birer azalırlar ve en sonunda yılbaşı gününde ve ertesi gününde bile çalışmak koymaz insana.

Gitgide özgürleşen ve hafifleyen insandır.

Her hafta sonu gittiği mekânda sırf bir sene bitiyor diye çift katı, beş katı tarife uygulandığını görüp evde 100' lük votka ile

Gününü bitirecek olan insan evladıdır.

Sizi başından savmaya çalışıyor olabilir.

Misal:
- yılbaşı gecesi için bir planın var mı?
- yo... bir planım yok, kafama göre takılacağım.
- :)) iyi o zaman sana bir teklifim v...
- yok ben erkenden yata cam! 

Sonra bir de insana öğüt verirler "biraz sosyal ol, hayattan zevk almaya bak, arkadaşlarınla daha sık vakit geçir..." bilmem ne...
e denedik yüzde yüz çalışmıyor! 
Plansızlık, yalnızlık her zaman bir seçim olmuyor... İtinayla seçtiriyorlar adama.

Kendimi bildim bileli ''özel gün'' kavramından haz etmem. Bana fırsatların olgunlaştığı her gün özeldir gibi geliyor fakat şu insanların kutlamaya bayıldığı günleri kelimenin tam anlamıyla azap içinde geçiyorum.
Onların mutlulukları, iyilikleri, sahip oldukları ve olmayı planladıkları şeyler, benim yapamadığım - bürünemediğim her kimliği yüzüme tokat gibi indiriyor.
Özlediğin, yanında iyi hissedeceğin hiç kimsenin olmayışı ışıklı tabelalarda yazılmış, tüm gün görebileceğin her yerdeymiş gibi.
Hiç kimseymiş, kimsesizmişsin gibi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.