whatsapp

Yeniden diriliş konferansı

SİVİL TOPLUM 19.03.2017 - 10:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yeniden diriliş konferansı

Seydişehir Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) organize ettiği Yeniden Diriliş konferansına katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin detaylarını anlattı.
Belediye düğün salonunda konuşan Yarar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz’da amaçlarını darbe yapmak olmadığını, asıl hedeflerinin Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek olduğunu söyledi. Darbe girişimi sırasında yaşanan olaylara değinen Yarar, “Bu ülke 15 Temmuz’da, millet olmayı tekrar kazandı. 15 Temmuz darbe girişimi direniş ve diriliş. Biz 15 Temmuz’da direndik ve şuanda dirilişi yapmaya çalışıyoruz. Tıpkı Çanakkale ruhunun bir devamıydı  ” ifadelerini kullandı. Darbe girişiminin bir ihanet süreci olduğunu belirten Yarar, şunlara değindi: “15 Temmuz bitmedi, çünkü 15 Temmuz ihanet sürecinin yalnızca küçük bir halkası. Aynı 7 Şubat’ta, 17-25 Aralık’ta olduğu gibi darbe girişimi de, sürecin bir parçasıydı. Bugünde, İstanbul’da ve Kayseri’de patlayan bombalar, ekonomik anlamda bizi tuzağa çekmeye çalışanların yapmış olduğu komplolar, sizce süreç bitmiş gibi gözüküyor mu? İhanetin boyutunda küçükte olsa bir değişme yok. Bunu engellemek istiyorsak, direnişi dirilişe çevireceksek, hep beraber uyanık olarak çevireceğiz. ” Yarar, 15 Temmuz’da milletin bir emirle değil vatan sevgisiyle sokağa indiğini belirterek, “15 Temmuz’da zoru başardık. Tankların, uçakların önüne çıkmak o kadar kolay bir şey değil. Darbe girişimini dünyanın birçok ülkesinde denediler ve başardılar, başaramadıkları tek örnek Türkiye. Bizim birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Türkiye içerde ve dışarıda direniyor” dedi. El Bap ta direnmeseydik bugün burada konuşamazdık diyen Yarar, “El Bap 15 Temmuz’un devamıdır.  Çanakkale ruhu hiç bitmedi. Dünyanın her yerinde milli bir duruş sergileniyor. Anadolu ayağa kalktı. Hiç oturmaya da niyeti yok.  15 Temmuz sürecindeki yaşananları ve hala devam eden ihanetleri anlatmaya çalışıyoruz.’’diye konuştu.
Seydişehir Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) organize ettiği Yeniden Diriliş konferansına katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin detaylarını anlattı.

Belediye düğün salonunda konuşan Yarar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz’da amaçlarını darbe yapmak olmadığını, asıl hedeflerinin Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında yaşanan olaylara değinen Yarar, “Bu ülke 15 Temmuz’da, millet olmayı tekrar kazandı. 15 Temmuz darbe girişimi direniş ve diriliş. Biz 15 Temmuz’da direndik ve şuanda dirilişi yapmaya çalışıyoruz. Tıpkı Çanakkale ruhunun bir devamıydı  ” ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin bir ihanet süreci olduğunu belirten Yarar, şunlara değindi:

“15 Temmuz bitmedi, çünkü 15 Temmuz ihanet sürecinin yalnızca küçük bir halkası. Aynı 7 Şubat’ta, 17-25 Aralık’ta olduğu gibi darbe girişimi de, sürecin bir parçasıydı. Bugünde, İstanbul’da ve Kayseri’de patlayan bombalar, ekonomik anlamda bizi tuzağa çekmeye çalışanların yapmış olduğu komplolar, sizce süreç bitmiş gibi gözüküyor mu? İhanetin boyutunda küçükte olsa bir değişme yok. Bunu engellemek istiyorsak, direnişi dirilişe çevireceksek, hep beraber uyanık olarak çevireceğiz. ”

Yarar, 15 Temmuz’da milletin bir emirle değil vatan sevgisiyle sokağa indiğini belirterek, “15 Temmuz’da zoru başardık. Tankların, uçakların önüne çıkmak o kadar kolay bir şey değil. Darbe girişimini dünyanın birçok ülkesinde denediler ve başardılar, başaramadıkları tek örnek Türkiye. Bizim birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Türkiye içerde ve dışarıda direniyor” dedi.

El Bap ta direnmeseydik bugün burada konuşamazdık diyen Yarar, “El Bap 15 Temmuz’un devamıdır.  Çanakkale ruhu hiç bitmedi. Dünyanın her yerinde milli bir duruş sergileniyor. Anadolu ayağa kalktı. Hiç oturmaya da niyeti yok.  15 Temmuz sürecindeki yaşananları ve hala devam eden ihanetleri anlatmaya çalışıyoruz.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.