whatsapp

Yaylaların çoban çocukları

SİVİL TOPLUM 18.07.2019 - 01:19, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yaylaların çoban çocukları

Seydişehir’e bağlı Ortakaraören sayalı, namza, zobu çimen yaylalarında küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapan ailelerin çoban çocukları. Hayvancılıkla uğraşan aileler yaz aylarını geçirmek için sürüleriyle birlikte yaylalarda yaşıyorlar. Yaylaya çıkma Mayıs ayında çıktığı yaylalarda hayvanlarını otlatıyor, süt yağ ve peynir üretiyorlar. Yaylada yaşayan aileler, hayvan sevgisini küçük yaştan itibaren çocuklarına da aşılıyor. Yaz boyunca yaylalarda kalanlar, eylül ayı sonunda köylerine geri dönüyor. Bizim yaylalar Mayıs ayı geldi yeşerdi dağlar Şimdi bir başkadır bizim yaylalar Çiğdem çiçek açmış ovalar bağlar Hasretin içimde sızım yaylalar Karaçam ormanın havası serin Cennete benziyor senin her yerin Gönlümden gözümden gitmez hayalin İniler gurbette sazım yaylalar Polat Çamlıbelim gelirim bu yaz Dostlarla Muhabbet bulurum bu yaz Eğlenip başında kalırım bu yaz Bir düğün yeridir yazın yaylalar Nurettin Polat Çamlıbel

Seydişehir’e bağlı Ortakaraören sayalı, namza, zobu çimen yaylalarında küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapan ailelerin çoban çocukları.

Hayvancılıkla uğraşan aileler yaz aylarını geçirmek için sürüleriyle birlikte yaylalarda yaşıyorlar.

Yaylaya çıkma Mayıs ayında çıktığı yaylalarda hayvanlarını otlatıyor, süt yağ ve peynir üretiyorlar.

Yaylada yaşayan aileler, hayvan sevgisini küçük yaştan itibaren çocuklarına da aşılıyor. Yaz boyunca yaylalarda kalanlar, eylül ayı sonunda köylerine geri dönüyor.

Bizim yaylalar

Mayıs ayı geldi yeşerdi dağlar
Şimdi bir başkadır bizim yaylalar
Çiğdem çiçek açmış ovalar bağlar
Hasretin içimde sızım yaylalar
Karaçam ormanın havası serin
Cennete benziyor senin her yerin
Gönlümden gözümden gitmez hayalin
İniler gurbette sazım yaylalar
Polat Çamlıbelim gelirim bu yaz
Dostlarla Muhabbet bulurum bu yaz
Eğlenip başında kalırım bu yaz
Bir düğün yeridir yazın yaylalar
Nurettin Polat Çamlıbel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.