whatsapp

Yaylacık’ta Mevlidi Nebi Özel programı

EĞİTİM 21.11.2018 - 21:53, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yaylacık’ta Mevlidi Nebi Özel programı

Yaylacık İlkokulu ve Ortaokulu Mevlit Kandili dolayısıyla Mevlidi Nebi Özel programı düzenledi. Öğrenciler, şiirler, ilahiler ve ezgilerle izleyicileri mest etti. Okul müdürü Hüseyin Ali Çakıcı, konuşmasında Hz. Muhammed’in doğuşunun insanlık tarihinin en önemli olayı olduğunu ifade ederek, "Çünkü peygamberimizin dünyaya geldiği dönemde, insanlar her türlü değer ölçülerini yitirmiş, yollarını şaşırmışlardı. Küfür ve haksızlık gönülleri karartmıştı. Sosyal hayat bozulmuş, ahlak tamamen kokuşmuştu. Kadınlar esir muamelesi görüyor, bir eşya gibi alınıp satılıyor, kız çocukları acımasızca diri diri toprağa gömülüyordu. Dünyada insanın en çok ihtiyaç duyduğu şey olan huzur, can ve mal güvenliği kalkmış gibiydi. Dünyanın birçok köşesi kanlı boğuşmalara sahne oluyordu. Cihanın ıslahı bir peygamberin gönderilmesine muhtaçtı. Bütün ümitler, Yahudi ve Hıristiyan dinlerinin müjdelediği ahir zaman peygamberine yönelmişti. Bütün dünya karanlıklar içinde, bu kurtarıcının gelmesini dört gözle bekliyordu. İşte Peygamberimiz, böyle bir zamanda dünyaya gelmişti. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir" dedi. Ayrıca, okul hayatın bir provasıdır diyerek böyle güzel programların devam edeceğini söyleyerek emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Program sonunda misafirlere ve öğrencilere ikramda bulunuldu.

Yaylacık İlkokulu ve Ortaokulu Mevlit Kandili dolayısıyla Mevlidi Nebi Özel programı düzenledi. Öğrenciler, şiirler, ilahiler ve ezgilerle izleyicileri mest etti.
Okul müdürü Hüseyin Ali Çakıcı, konuşmasında Hz. Muhammed’in doğuşunun insanlık tarihinin en önemli olayı olduğunu ifade ederek, "Çünkü peygamberimizin dünyaya geldiği dönemde, insanlar her türlü değer ölçülerini yitirmiş, yollarını şaşırmışlardı. Küfür ve haksızlık gönülleri karartmıştı. Sosyal hayat bozulmuş, ahlak tamamen kokuşmuştu. Kadınlar esir muamelesi görüyor, bir eşya gibi alınıp satılıyor, kız çocukları acımasızca diri diri toprağa gömülüyordu. Dünyada insanın en çok ihtiyaç duyduğu şey olan huzur, can ve mal güvenliği kalkmış gibiydi. Dünyanın birçok köşesi kanlı boğuşmalara sahne oluyordu. Cihanın ıslahı bir peygamberin gönderilmesine muhtaçtı. Bütün ümitler, Yahudi ve Hıristiyan dinlerinin müjdelediği ahir zaman peygamberine yönelmişti. Bütün dünya karanlıklar içinde, bu kurtarıcının gelmesini dört gözle bekliyordu. İşte Peygamberimiz, böyle bir zamanda dünyaya gelmişti. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir" dedi. Ayrıca, okul hayatın bir provasıdır diyerek böyle güzel programların devam edeceğini söyleyerek emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Program sonunda misafirlere ve öğrencilere ikramda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.