whatsapp

Yarım asırlık eski hastane binası yıkıldı

SAĞLIK 03.01.2021 - 21:12, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yarım asırlık eski hastane binası yıkıldı

Görüntülü haber..
Konya’nın Seydişehir İlçesi Sağlık Müdürlüğü ve aile hekimliği olarak hizmet veren 56 yıllık ilçenin ilk eski Devlet Hastanesi binası yıkıldı. Yerine yeni aile sağlık merkezi yapılacak 1965 yılında Alaylar 2 Mahallesi Atatürk Caddesi üzerine yapılan ve Seydişehir Devlet Hastanesi olarak hizmet verdikten sonra 1993 yılından sonra Sağlık Müdürlüğü ve 1 nolu aile hekimliği olarak hizmet veren bina yıkıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yıkım çalışmasının ardından yeni bina için çalışmalara başlanacağı öğrenildi. Öte yandan, bir süre önce boşaltılan binadaki aile hekimleri aynı mahalledeki ekmek Fırını üstündeki kiralık iki dairede geçici hizmet veriyor. Yıkım işlemleri tamamlanan ilçe sağlık müdürlüğü ve Aile Sağlığı Merkezi’nin, eski bir bina olması, yeterli alana sahip olmaması, gerekli ekipmanların sığdırılamaması, yaşlı hastalar için ve engelli hastalar için tuvalet ve lavaboların yetersiz oluşundan dolayı 2020 tarihinde yıkımına karar verilip yeni bina yapımı için ihalesi yapılmıştı. Sağlık Müdürlüğü, ‘’ Yerine daha modern, geniş ve güvenli aile sağlığı merkezi yapılacak. Yeni hizmet binası kısa sürede Seydişehir halkına kazandırılacak” ifadelerini kullandı.
Görüntülü haber..

Konya’nın Seydişehir İlçesi Sağlık Müdürlüğü ve aile hekimliği olarak hizmet veren 56 yıllık ilçenin ilk eski Devlet Hastanesi binası yıkıldı. Yerine yeni aile sağlık merkezi yapılacak

1965 yılında Alaylar 2 Mahallesi Atatürk Caddesi üzerine yapılan ve Seydişehir Devlet Hastanesi olarak hizmet verdikten sonra 1993 yılından sonra Sağlık Müdürlüğü ve 1 nolu aile hekimliği olarak hizmet veren bina yıkıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yıkım çalışmasının ardından yeni bina için çalışmalara başlanacağı öğrenildi.

Öte yandan, bir süre önce boşaltılan binadaki aile hekimleri aynı mahalledeki ekmek Fırını üstündeki kiralık iki dairede geçici hizmet veriyor.

Yıkım işlemleri tamamlanan ilçe sağlık müdürlüğü ve Aile Sağlığı Merkezi’nin, eski bir bina olması, yeterli alana sahip olmaması, gerekli ekipmanların sığdırılamaması, yaşlı hastalar için ve engelli hastalar için tuvalet ve lavaboların yetersiz oluşundan dolayı 2020 tarihinde yıkımına karar verilip yeni bina yapımı için ihalesi yapılmıştı.

Sağlık Müdürlüğü, ‘’ Yerine daha modern, geniş ve güvenli aile sağlığı merkezi yapılacak. Yeni hizmet binası kısa sürede Seydişehir halkına kazandırılacak” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.