whatsapp

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

EKONOMİ 19.05.2018 - 01:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, son yağışlarla birlikte Seydişehir için bir kuraklık tehlikesinin kalmadığını belirtti.
Kış ayında yeterli yağışların olmaması nedeniyle barajlardaki doluluk oranının iyi bir seviyede olmadığını vurgulayan İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada barajların ve yer altı su kaynaklarının beslenmesi açısından ciddi bir yağışa ihtiyacı olduğunu kaydetti. Son yağışlarla çiftçinin rahatladığını kaydede Korkmaz, ‘’Şu anda çiftçilerimizin yağış açısından bir sıkıntıları yok. Yalnız ileriki zamanlarda ekinler açısından yine yağışlara ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle ilerde buğday, arpa ve pancar, patates, kabak, karpuz için yağış olması gerekir. Şu an Seydişehir’de bir kuraklık tehlikesi kalmadı." diye konuştu. 246 bin dekar hububat ekili alanda süne çalışması yürütüldüğünü anlatan Korkmaz, ‘’İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle ’Arazide yapılan incelemelerle ilaçlama yapılması gereken buğday ekili alanları tespit ederek ilgili muhtarlıklar kanalıyla çiftçileri bilgilendiriyoruz. Hububat alanlarımızda Allaha şükürler olsun süne yok Buda erken alınan önlemler sayesinde olmuştur.’’dedi.
Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, son yağışlarla birlikte Seydişehir için bir kuraklık tehlikesinin kalmadığını belirtti.

Kış ayında yeterli yağışların olmaması nedeniyle barajlardaki doluluk oranının iyi bir seviyede olmadığını vurgulayan İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada barajların ve yer altı su kaynaklarının beslenmesi açısından ciddi bir yağışa ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Son yağışlarla çiftçinin rahatladığını kaydede Korkmaz, ‘’Şu anda çiftçilerimizin yağış açısından bir sıkıntıları yok. Yalnız ileriki zamanlarda ekinler açısından yine yağışlara ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle ilerde buğday, arpa ve pancar, patates, kabak, karpuz için yağış olması gerekir. Şu an Seydişehir’de bir kuraklık tehlikesi kalmadı." diye konuştu.
246 bin dekar hububat ekili alanda süne çalışması yürütüldüğünü anlatan Korkmaz, ‘’İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle ’Arazide yapılan incelemelerle ilaçlama yapılması gereken buğday ekili alanları tespit ederek ilgili muhtarlıklar kanalıyla çiftçileri bilgilendiriyoruz. Hububat alanlarımızda Allaha şükürler olsun süne yok Buda erken alınan önlemler sayesinde olmuştur.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.