whatsapp

yabani ot seferberliği

EKONOMİ 29.06.2016 - 12:02, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

yabani ot seferberliği

Seydişehir Orman Fidanlığında üretim koşullarını daha verimli hale getirilmesi için ekili alanların aralarındaki yabani otlar bayan işçiler tarafından temizleniyor.
Orman Fidanlık Şefi Mehmet Sakallı, sözleşmeli olarak çalışan 140 bayan işçinin ağaçlandırma seferberlik kapsamı daha yeşil bir çevre oluşturmak için her geçen yıl fidanlık kapasitesini artırdığını söyledi. 2016 yılı hedeflerinin 2 milyon 500 bin fidan üretimi olduğunu belirten Sakallı, “Şuan fidanlığımızda başta aşılama olmak üzere, yeni fidanların üretimi için ot temizliğini sürdürüyoruz. Temizlenen bölgeler yeniden ekime hazır hale getirilerek fidan ve tohum yetiştirmek için ortam hazırlanmış olacak. Hedefimi 2 milyon 500 bin 52 çeşit türde fidan üretimektir.” dedi. Sakallı sözlerine,’’ Haftalık çalışanlarımıza eğitimler veriyoruz. Buradaki eski binalarımızın yenilenmesi için yatırım proğramına aldırdık. Binalar yapılınca Orman Genel Müdürlüğümüzün eğitim alanı haline gelerek seminerler burada verilecektir.’’diye konuştu. 
Seydişehir Orman Fidanlığında üretim koşullarını daha verimli hale getirilmesi için ekili alanların aralarındaki yabani otlar bayan işçiler tarafından temizleniyor.

Orman Fidanlık Şefi Mehmet Sakallı, sözleşmeli olarak çalışan 140 bayan işçinin ağaçlandırma seferberlik kapsamı daha yeşil bir çevre oluşturmak için her geçen yıl fidanlık kapasitesini artırdığını söyledi.

2016 yılı hedeflerinin 2 milyon 500 bin fidan üretimi olduğunu belirten Sakallı, “Şuan fidanlığımızda başta aşılama olmak üzere, yeni fidanların üretimi için ot temizliğini sürdürüyoruz. Temizlenen bölgeler yeniden ekime hazır hale getirilerek fidan ve tohum yetiştirmek için ortam hazırlanmış olacak. Hedefimi 2 milyon 500 bin 52 çeşit türde fidan üretimektir.” dedi.

Sakallı sözlerine,’’ Haftalık çalışanlarımıza eğitimler veriyoruz. Buradaki eski binalarımızın yenilenmesi için yatırım proğramına aldırdık. Binalar yapılınca Orman Genel Müdürlüğümüzün eğitim alanı haline gelerek seminerler burada verilecektir.’’diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.