whatsapp

Üreticilere Uygulamalı Budama Eğitimi

EKONOMİ 14.03.2018 - 10:41, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Üreticilere Uygulamalı Budama Eğitimi

Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM)tarafından çiftçilere meyve ağaçlarında budama eğitimi başladı.
HEM Müdürü Ahmet Refik Dereli, bu uygulamalı eğitimlerin meyve yetiştiriciliği yaparak daha fazla verim almak isteyen ve yeni bahçe tesis edecek olan çiftçilere yönelik düzenlendiğini kaydetti. Eğitimlerle bilinçli üretime destek olunduğunu kaydeden Dereli,’’Birinci etap kursumuza 27 üretici katıldı.  Budama meyvecilikte vazgeçilemez unsurlardan biridir. Hem verim ve hem de kalite için budamanın mutlaka yapılması gerekir. 4 Nisanda tamamlanacak eğitimleri İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İbrahim Bilici tarafından uygulamalı olarak anlatıyor’’dedi. Ziraat Mühendisi İbrahim Bilici, Budama tekniği ve meyvecilikte çeşit seçimi, dikim mesafesi, gübreleme, sulama, toprak işleme, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında da üreticilere uygulamalı eğitim verildiğini kaydetti.
Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM)tarafından çiftçilere meyve ağaçlarında budama eğitimi başladı.

HEM Müdürü Ahmet Refik Dereli, bu uygulamalı eğitimlerin meyve yetiştiriciliği yaparak daha fazla verim almak isteyen ve yeni bahçe tesis edecek olan çiftçilere yönelik düzenlendiğini kaydetti.

Eğitimlerle bilinçli üretime destek olunduğunu kaydeden Dereli,’’Birinci etap kursumuza 27 üretici katıldı.  Budama meyvecilikte vazgeçilemez unsurlardan biridir. Hem verim ve hem de kalite için budamanın mutlaka yapılması gerekir. 4 Nisanda tamamlanacak eğitimleri İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İbrahim Bilici tarafından uygulamalı olarak anlatıyor’’dedi.

Ziraat Mühendisi İbrahim Bilici, Budama tekniği ve meyvecilikte çeşit seçimi, dikim mesafesi, gübreleme, sulama, toprak işleme, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında da üreticilere uygulamalı eğitim verildiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.