whatsapp

Üreticilere elma iç kurdu 1.nesil ilaçlama hatırlatması

EKONOMİ 12.06.2020 - 14:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Üreticilere elma iç kurdu 1.nesil ilaçlama hatırlatması

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, elma iç kurdu zararlısı 1.nesil için üreticilere bitki koruma ürünü uygulaması yapmaları yönünde hatırlatmada bulundu. Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “İç kurdunun 1.nesil çıkışları başlamadan önce üreticilerimiz bahçeleri için ilaç bulundurmaları gerekmektedir. Bunun için üreticilerimizin yumurta ve larvaya karşı etkili bir bitki koruma ürünü seçmesi zararlıya karşı başarılı bir mücadele yapmalarını sağlayacaktır” denildi. Açıklamada, “Bu dönemdeki bitki koruma ürünü uygulamasını mümkün olduğunca el ile yapılmalıdır. Özellikle bitişik meyvelerde kurtlanmaları engelleyecek bitki koruma ürünü uygulamasını günün serin saatlerinde rüzgârsız bir havada yapılması gerekmektedir. Aynı zamanında yapılacak ilaçlama; gereksiz bitki koruma ürünleri kullanılmasının da önüne geçecektir” ifadeleri kullanıldı.

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, elma iç kurdu zararlısı 1.nesil için üreticilere bitki koruma ürünü uygulaması yapmaları yönünde hatırlatmada bulundu.
Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “İç kurdunun 1.nesil çıkışları başlamadan önce üreticilerimiz bahçeleri için ilaç bulundurmaları gerekmektedir. Bunun için üreticilerimizin yumurta ve larvaya karşı etkili bir bitki koruma ürünü seçmesi zararlıya karşı başarılı bir mücadele yapmalarını sağlayacaktır” denildi.

Açıklamada, “Bu dönemdeki bitki koruma ürünü uygulamasını mümkün olduğunca el ile yapılmalıdır. Özellikle bitişik meyvelerde kurtlanmaları engelleyecek bitki koruma ürünü uygulamasını günün serin saatlerinde rüzgârsız bir havada yapılması gerekmektedir. Aynı zamanında yapılacak ilaçlama; gereksiz bitki koruma ürünleri kullanılmasının da önüne geçecektir” ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.