whatsapp

Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları

ANALİZ 23.10.2019 - 00:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları

Çocukluğumuzda okul bahçesinde, köy meydanında evlerimizde arkadaşlarla birlikte oynadığımız bugün ise unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarından halat çekme, çuval yarışması, ip atlama, domino, mendil kapmaca, misket, sek sek gibi geçmişten gelen oyun kültürleri günümüzde değerini kaybetti. Yeni nesil üretmiyor. Eskiden çocukken kendi oyuncağımızı kendimiz yapardık. Neden yazıyoruz? Bilgisayarın dışında da bir hayatın var olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza bilgisayar ekranının dışında da bir hayatın var olduğunu anlatmaya, öğretmeye, fark ettirmeye çalışıyoruz. Bugün kısmi de olsa bazı okullarımızda bu oyunlar yaşatılmaya çalışılıyor. Unutulan bir geleneği tekrar ortaya çıkarmak ve geçmişten gelen kültürü çocuklara öğretmek şimdiki devirde yeni nesle hatırlatmak çok zor. Zamanın çoğunu teknolojik cihazlarla geçiren çocuklarımıza hepimizin çocukluğumuzun unutulmaz sokak oyunlarını öğreterek, onlara özgür düşünme yeteneklerini, kendi sorumluluklarını fark etmelerini, sabırlı olmalarını, arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmelerini, takım ruhunu aşılayabilmeyi sağlamak gerekir. Son yıllarda artan bireysel silahlanmaya, şehir eşkıyalarının sokaklarda silahlarla rastgele cinayet işlemelerine, artan şiddete, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bu oyunları okullarda sürekli tekrar etmek gerekiyor. Yetkililerimiz bu konuda çaba sarf ediyor. Yeni yasal düzenlemeler yapılmalı. Teknolojiden bağımsız oyun kültürünün yaşatılmasını sağlamalıyız.

Çocukluğumuzda okul bahçesinde, köy meydanında evlerimizde arkadaşlarla birlikte oynadığımız bugün ise unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarından halat çekme, çuval yarışması, ip atlama, domino, mendil kapmaca, misket, sek sek gibi geçmişten gelen oyun kültürleri günümüzde değerini kaybetti.

Yeni nesil üretmiyor. Eskiden çocukken kendi oyuncağımızı kendimiz yapardık.

Neden yazıyoruz? Bilgisayarın dışında da bir hayatın var olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.

Çocuklarımıza bilgisayar ekranının dışında da bir hayatın var olduğunu anlatmaya, öğretmeye, fark ettirmeye çalışıyoruz. Bugün kısmi de olsa bazı okullarımızda bu oyunlar yaşatılmaya çalışılıyor.

Unutulan bir geleneği tekrar ortaya çıkarmak ve geçmişten gelen kültürü çocuklara öğretmek şimdiki devirde yeni nesle hatırlatmak çok zor.
Zamanın çoğunu teknolojik cihazlarla geçiren çocuklarımıza hepimizin çocukluğumuzun unutulmaz sokak oyunlarını öğreterek, onlara özgür düşünme yeteneklerini, kendi sorumluluklarını fark etmelerini, sabırlı olmalarını, arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmelerini, takım ruhunu aşılayabilmeyi sağlamak gerekir.

Son yıllarda artan bireysel silahlanmaya, şehir eşkıyalarının sokaklarda silahlarla rastgele cinayet işlemelerine, artan şiddete, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bu oyunları okullarda sürekli tekrar etmek gerekiyor.

Yetkililerimiz bu konuda çaba sarf ediyor. Yeni yasal düzenlemeler yapılmalı. Teknolojiden bağımsız oyun kültürünün yaşatılmasını sağlamalıyız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.