whatsapp

Üniversite – Sanayi Çalıştayı Düzenlendi

EKONOMİ 17.03.2017 - 11:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Üniversite – Sanayi Çalıştayı Düzenlendi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde Üniversite -Kamu -Sanayi işbirliği çalıştayı düzenledi.
Fakültenin konferans salonunda açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, Üniversite – Sanayi işbirliğiyle bölgesel kalkınmanın önemini vurguladı. Fakültenin sanayicilerle buluşmada biraz geç kaldığını, belirten Dekan Prof. Dr. Arıkan; “Üniversite sanayi işbirliğini geliştirecek adımları bu çalıştayda atmış bulunuyoruz. İnşallah bir kıvılcım olacaktır” Dünyanın hızla değiştiğini söyleyen Konya InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, “Bu hızlı süreçte bende varım diyebilmek için üniversite, sanayi, kamu olarak hep beraber çalışmamız lazım. Kamunun ve üniversitenin mutlaka sanayicilerle işbirliği yapması gerekiyor. Yeni düşüncelerinizi teknolojiye dönüştürmek ve para kazanmak için Innovasyonlara ihtiyacınız var. Üniversitelerde bilginin hızlı bir şekilde teknolojiye dönüştürülmesi gerekiyor. Japonya ve Kore’nin dünya markaları böyle oluşuyor.’’ Dedi. Daha sonra çalıştay çalışmalarına geçilerek katılımcılar temsil ettikleri kurumların beklentilerini dile getirerek çözüm önerilerini ortaya koyuldu.   Programa, InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Fakültesi Dekanı Prof Dr. Hüseyin Arıkan, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği küsisi Doç. Dr. Necati Ataberk, Kaymakam Aydın Erdoğan, belediye başkanı Mehmet Tutal, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Cemal Küçük, Esnaf ve Sanatkârlar Odası İbrahim Aypar, ETİ Alüminyum yetkilileri, sanayi kuruluş temsilcileri katıldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde Üniversite -Kamu -Sanayi işbirliği çalıştayı düzenledi.

Fakültenin konferans salonunda açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, Üniversite – Sanayi işbirliğiyle bölgesel kalkınmanın önemini vurguladı.

Fakültenin sanayicilerle buluşmada biraz geç kaldığını, belirten Dekan Prof. Dr. Arıkan; “Üniversite sanayi işbirliğini geliştirecek adımları bu çalıştayda atmış bulunuyoruz. İnşallah bir kıvılcım olacaktır”

Dünyanın hızla değiştiğini söyleyen Konya InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, “Bu hızlı süreçte bende varım diyebilmek için üniversite, sanayi, kamu olarak hep beraber çalışmamız lazım. Kamunun ve üniversitenin mutlaka sanayicilerle işbirliği yapması gerekiyor. Yeni düşüncelerinizi teknolojiye dönüştürmek ve para kazanmak için Innovasyonlara ihtiyacınız var. Üniversitelerde bilginin hızlı bir şekilde teknolojiye dönüştürülmesi gerekiyor. Japonya ve Kore’nin dünya markaları böyle oluşuyor.’’ Dedi.

Daha sonra çalıştay çalışmalarına geçilerek katılımcılar temsil ettikleri kurumların beklentilerini dile getirerek çözüm önerilerini ortaya koyuldu.  

Programa, InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Fakültesi Dekanı Prof Dr. Hüseyin Arıkan, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği küsisi Doç. Dr. Necati Ataberk, Kaymakam Aydın Erdoğan, belediye başkanı Mehmet Tutal, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Cemal Küçük, Esnaf ve Sanatkârlar Odası İbrahim Aypar, ETİ Alüminyum yetkilileri, sanayi kuruluş temsilcileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.