whatsapp

Tutal, miraç kandili mesajı yayınladı

BELEDİYE 03.05.2016 - 02:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tutal, miraç kandili mesajı yayınladı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Miraç Kandili mesajı yayınladı.
Başkan Tutal mesajında, İslam Âlemine birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesini diledi. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal mesajında şu ifadelere yer verdi. ‘’Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, paylaşım, mesuliyet, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere ulaşma fırsatı olan günlerdendir. Cenab-ı AllahİsraSuresi’nin “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan, kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür.” Ayetini iyi idrak etmeliyiz. Bu gecede Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Cenab-ı Allah’ın katında bizler için, ümmeti için yakarışları vardır. Peygamber Efendimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin yeniden canlanmasına gayret göstermeliyiz. Miraç hadisesi bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin, hakikat arayışında zirveye ulaşmanın, kalp ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselmekten geçtiğini bildirmektedir. Bu mübarek gecede Cenab-ı Allah’a yapacağımız dualarımız ile İslam Âleminin birlik veberaberlik içerisinde barış ve huzur getirmesini diliyor, başta Seydişehirli hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Âleminin Miraç kandilini kutluyorum.’’ dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Miraç Kandili mesajı yayınladı.

Başkan Tutal mesajında, İslam Âlemine birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesini diledi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal mesajında şu ifadelere yer verdi.

‘’Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, paylaşım, mesuliyet, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere ulaşma fırsatı olan günlerdendir. Cenab-ı AllahİsraSuresi’nin “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan, kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür.” Ayetini iyi idrak etmeliyiz. Bu gecede Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Cenab-ı Allah’ın katında bizler için, ümmeti için yakarışları vardır.

Peygamber Efendimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin yeniden canlanmasına gayret göstermeliyiz. Miraç hadisesi bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin, hakikat arayışında zirveye ulaşmanın, kalp ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselmekten geçtiğini bildirmektedir. Bu mübarek gecede Cenab-ı Allah’a yapacağımız dualarımız ile İslam Âleminin birlik veberaberlik içerisinde barış ve huzur getirmesini diliyor, başta Seydişehirli hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Âleminin Miraç kandilini kutluyorum.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.