whatsapp

Toros dağlarının şifalı otları geçim kaynağı oldu

YAŞAM 01.07.2016 - 10:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Toros dağlarının şifalı otları geçim kaynağı oldu

Konya'nın Seydişehir ilçesindeki bir kişi dağlardan topladığı şifalı bitkilerle hem geçimini sağlarken, hemde torunlarını okutuyor.
İlçenin semt pazarında konuşan Mehmet Sevgi (70), pazar olmadğı günlerde Toroslara çıkarak dağçayı, kekik gibi şifalı bitkiler topladığını söyledi. Oruç ve sıcağa rağmen işine devam ettiğini ifade eden Sevgi, 'Benim geçim kaynağım bu. Topladığım bitkileri demet yaparak pazara getiriyorum. Pazarın kenarında bir yerde bunları satmaya çalışıyorum. Bu memlekette aç kaldım diyen yalan söyler. Çaba gösterirse geçimini sağlayacak bir yol bulur. Ben topladığım otları satarak hem geçimimi sağlıyorum, hemde torunlarımı okutuyorum.' dedi.
Konya'nın Seydişehir ilçesindeki bir kişi dağlardan topladığı şifalı bitkilerle hem geçimini sağlarken, hemde torunlarını okutuyor.

İlçenin semt pazarında konuşan Mehmet Sevgi (70), pazar olmadğı günlerde Toroslara çıkarak dağçayı, kekik gibi şifalı bitkiler topladığını söyledi.
Oruç ve sıcağa rağmen işine devam ettiğini ifade eden Sevgi, 'Benim geçim kaynağım bu. Topladığım bitkileri demet yaparak pazara getiriyorum. Pazarın kenarında bir yerde bunları satmaya çalışıyorum. Bu memlekette aç kaldım diyen yalan söyler. Çaba gösterirse geçimini sağlayacak bir yol bulur. Ben topladığım otları satarak hem geçimimi sağlıyorum, hemde torunlarımı okutuyorum.' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.