whatsapp

Tınaztepe mağarasına turist akını

TURİZM 04.09.2018 - 12:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tınaztepe mağarasına turist akını

Seydişehir ilçesinde bulunan, 22 kilometre uzunluğa sahip dünyanın en uzun mağaralarından olan Tınaztepe Mağarasına yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor. Konya-Antalya Karayolu'nun Toros Dağları üzerindeki geçişinde yer alan ve 1968 yılında Fransız Bilim Adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunan mağara, önemli bir doğa harikası olma özelliğine sahip. Mağaranın işletmeciliğini yapan Hasan Çelmeli, yaptığı açıklamada, Tınaztepe Mağarası'na her yıl binlerce turistin geldiğini söyledi. Mağaranın 2004 yılında 49 yıllığına turizme açıldığını ifade eden Çelmeli, "Mağarayı kiraladıktan sonra bin 580 metresini ışıklandırarak, gezilir hale getirdik. Mağara dışına da sosyal tesisler kurduk. Güney Kore, Japonya, Polonya, Çin gibi birçok ülkeden gelen ziyaretçiler var. Sarkıt ve dikitleri, içinde gölü olan bir mağara. Ulaşımın kolaylığı nedeniyle günübirlik turların düzenlendiği mağara, görenleri kendisine hayran bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Seydişehir ilçesinde bulunan, 22 kilometre uzunluğa sahip dünyanın en uzun mağaralarından olan Tınaztepe Mağarasına yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Konya-Antalya Karayolu'nun Toros Dağları üzerindeki geçişinde yer alan ve 1968 yılında Fransız Bilim Adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunan mağara, önemli bir doğa harikası olma özelliğine sahip.
Mağaranın işletmeciliğini yapan Hasan Çelmeli, yaptığı açıklamada, Tınaztepe Mağarası'na her yıl binlerce turistin geldiğini söyledi.
Mağaranın 2004 yılında 49 yıllığına turizme açıldığını ifade eden Çelmeli, "Mağarayı kiraladıktan sonra bin 580 metresini ışıklandırarak, gezilir hale getirdik. Mağara dışına da sosyal tesisler kurduk. Güney Kore, Japonya, Polonya, Çin gibi birçok ülkeden gelen ziyaretçiler var. Sarkıt ve dikitleri, içinde gölü olan bir mağara. Ulaşımın kolaylığı nedeniyle günübirlik turların düzenlendiği mağara, görenleri kendisine hayran bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.