whatsapp

Tınaztepe mağarası sarkıtlarıyla ziyaretçilerin gözdesi

TURİZM 30.07.2017 - 13:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tınaztepe mağarası sarkıtlarıyla ziyaretçilerin gözdesi

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki doğal güzellikleri bir arada sunan Tınaztepe Mağarası, ziyaretçi akınına uğruyor.
Bütün yıl açık halde bulunan Türkiye’nin en uzun ve dünyanın üçüncü büyük mağarası olan Tınaztepe Mağarası, 230 milyon yılda oluştuğu tahmin edilen sarkıt ve dikitleriyle, şelaleleri, göletleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.  14 yıldır bölge turizmine katkı sağlayan içerisinden akan deresiyle misafirlerini karşılayan mağara, bin 580 metrelik tahta merdiven üzerinde yürüyüşün ardından suyun aktığı gölet dikkatleri üzerine topluyor. Ziyareti sürekli açık olan, yerli ve yabancı yaklaşık her yıl 20 bin turistin misafir olduğu Tınaztepe mağaraları 1968 yılında Fransız  bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından ilk olarak bulunup, mağaraların krokisi  çıkarılmıştır. Ayrıca Dr. Michel Bakalowichz  mağaraların tıbbi araştırmasını yapmış, astım hastalığı için doğal bir tedavi ortamı olduğunu belirtmiştir. Yer altı sularını araştıran Kaptan coustov ise dünya harikalar kitabında mağaranın güzelliklerini yazmıştır. Mağaranın toplam uzunluğu 22 km gezilebilen bölümü ise bin 580 metredir. Çok güzel travertenler, sarkıt ve dikitler oluşmuştur. Mağaranın son kısmındaki büyük alan bütünüyle ana faya bağlı olarak gelişmiş ve içerisinde göl mevcuttur. Mağara işletmecisi Hasan Çelmeli, yaptığı açıklamada, tarihi, doğası ve kültürel mekânlarıyla Türkiye'nin popüler turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Çelmeli, ‘’ Her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çeken mağaranın en büyük özelliklerinden biri de astım hastalarının ilgisidir. Yaz ve kış mağaranın içinin 18 C de olmasıdır. Bu yıl ziyaretçilerin yanı sıra 60 civarındaki astım hastası sosyal tesislerimizde kalarak şifa aramışlardır. Ziyaretçilerimize en iyi hizmeti vermek için yatırımlarımıza devam ediyoruz.’’dedi.
Konya’nın Seydişehir ilçesindeki doğal güzellikleri bir arada sunan Tınaztepe Mağarası, ziyaretçi akınına uğruyor.

Bütün yıl açık halde bulunan Türkiye’nin en uzun ve dünyanın üçüncü büyük mağarası olan Tınaztepe Mağarası, 230 milyon yılda oluştuğu tahmin edilen sarkıt ve dikitleriyle, şelaleleri, göletleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. 

14 yıldır bölge turizmine katkı sağlayan içerisinden akan deresiyle misafirlerini karşılayan mağara, bin 580 metrelik tahta merdiven üzerinde yürüyüşün ardından suyun aktığı gölet dikkatleri üzerine topluyor.

Ziyareti sürekli açık olan, yerli ve yabancı yaklaşık her yıl 20 bin turistin misafir olduğu Tınaztepe mağaraları 1968 yılında Fransız  bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından ilk olarak bulunup, mağaraların krokisi  çıkarılmıştır. Ayrıca Dr. Michel Bakalowichz  mağaraların tıbbi araştırmasını yapmış, astım hastalığı için doğal bir tedavi ortamı olduğunu belirtmiştir. Yer altı sularını araştıran Kaptan coustov ise dünya harikalar kitabında mağaranın güzelliklerini yazmıştır.

Mağaranın toplam uzunluğu 22 km gezilebilen bölümü ise bin 580 metredir. Çok güzel travertenler, sarkıt ve dikitler oluşmuştur. Mağaranın son kısmındaki büyük alan bütünüyle ana faya bağlı olarak gelişmiş ve içerisinde göl mevcuttur.
Mağara işletmecisi Hasan Çelmeli, yaptığı açıklamada, tarihi, doğası ve kültürel mekânlarıyla Türkiye'nin popüler turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Çelmeli, ‘’ Her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çeken mağaranın en büyük özelliklerinden biri de astım hastalarının ilgisidir. Yaz ve kış mağaranın içinin 18 C de olmasıdır. Bu yıl ziyaretçilerin yanı sıra 60 civarındaki astım hastası sosyal tesislerimizde kalarak şifa aramışlardır. Ziyaretçilerimize en iyi hizmeti vermek için yatırımlarımıza devam ediyoruz.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.