whatsapp

Tınaztepe Dağı Tüneli İhaleye Çıkıyor

SİYASET 23.07.2017 - 11:41, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tınaztepe Dağı Tüneli İhaleye Çıkıyor

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan önemli karayolu geçiş güzergahı üzerinde bulunan ve kış aylarında yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebi ile sürücülere zor anlar yaşatan Seydişehir Tınaztepe dağı tüneli ihaleye çıkıyor.
 Tünel ihalesi ile ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya-Antalya karayolunun yükünü hafifletecek muhteşem projenin 2019 yılı sonunda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak olan Tınaztepe Dağı Tüneli ihalesinin 18 Ağustos 2017 günü ihale olunacağını ifade eden Tüfekci, ‘’ Uluslararası standartlardaki duble yolun Tınaztepe tünelinin 2850 metre uzunluğunda giriş ve çıkışıyla ulaşım daha hızlı ve güvenli sağlanması amaçlanıyor. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın. Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum.’’dedi. Yapımı devam eden Alacabel Tüneliyle ilgili açıklama yapan  Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın,’’ Çift tüplü 7360 metre Alacabel tünelinde 4 bin metre ilerleme sağlandı. Yeni ihalesini yapacağımız 2850 metre uzunluğundaki Tınaztepe tüneliyle birlikte 2019 yılı sonu itibariyle tamamlayarak kış aylarındaki olumsuzluklar ortadan kalkacak.’’diye konuştu. Alacabeldeki  tünel incelemelerine, Orman Ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın, Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve diğer yetkililer katıldı.
İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan önemli karayolu geçiş güzergahı üzerinde bulunan ve kış aylarında yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebi ile sürücülere zor anlar yaşatan Seydişehir Tınaztepe dağı tüneli ihaleye çıkıyor.

 Tünel ihalesi ile ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya-Antalya karayolunun yükünü hafifletecek muhteşem projenin 2019 yılı sonunda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

Bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak olan Tınaztepe Dağı Tüneli ihalesinin 18 Ağustos 2017 günü ihale olunacağını ifade eden Tüfekci, ‘’ Uluslararası standartlardaki duble yolun Tınaztepe tünelinin 2850 metre uzunluğunda giriş ve çıkışıyla ulaşım daha hızlı ve güvenli sağlanması amaçlanıyor. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın. Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum.’’dedi.

Yapımı devam eden Alacabel Tüneliyle ilgili açıklama yapan  Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın,’’ Çift tüplü 7360 metre Alacabel tünelinde 4 bin metre ilerleme sağlandı. Yeni ihalesini yapacağımız 2850 metre uzunluğundaki Tınaztepe tüneliyle birlikte 2019 yılı sonu itibariyle tamamlayarak kış aylarındaki olumsuzluklar ortadan kalkacak.’’diye konuştu.

Alacabeldeki  tünel incelemelerine, Orman Ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın, Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve diğer yetkililer katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.