whatsapp

Tepecikte müzikli bayramlaşma geleneği

GÜNDEM 06.07.2016 - 20:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tepecikte müzikli bayramlaşma geleneği

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Ramazan bayramlarında geleneksel hale gelen müzikle bayramlaşma devam ediyor.
Tepecik Köyü Muhtarı Rafet Dindar, her yıl Ramazan Bayramı'nda düğün havasında eğlendiklerini belirtti. Sabah namazından sonra köy meydanında toplanarak hem bayramlaştıklarını, hem de müzik eşliğinde eğlendiklerini belirten Dindar, "Özellikle çocuklara bu tür geleneklerin aşılanması kaynaşma açısından örnek oluyor. Bayramın tadını hep birlikte çıkarıyoruz. Köyün önde gelen yaşlıları, çoluk çocuk bayramlaşma sonrası birlikte yemek yeriz." dedi. Müzikle bayramlaşmanın eski bir adetleri olduğuna dikkati çeken Dindar, birlik ve beraberliği sağlamak için geleneği sürdüreceklerini söyledi.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde Ramazan bayramlarında geleneksel hale gelen müzikle bayramlaşma devam ediyor.

Tepecik Köyü Muhtarı Rafet Dindar, her yıl Ramazan Bayramı'nda düğün havasında eğlendiklerini belirtti.

Sabah namazından sonra köy meydanında toplanarak hem bayramlaştıklarını, hem de müzik eşliğinde eğlendiklerini belirten Dindar, "Özellikle çocuklara bu tür geleneklerin aşılanması kaynaşma açısından örnek oluyor. Bayramın tadını hep birlikte çıkarıyoruz. Köyün önde gelen yaşlıları, çoluk çocuk bayramlaşma sonrası birlikte yemek yeriz." dedi.

Müzikle bayramlaşmanın eski bir adetleri olduğuna dikkati çeken Dindar, birlik ve beraberliği sağlamak için geleneği sürdüreceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.