whatsapp

Tepecik’te 10 bin dekarlık arazi sulanacak

EKONOMİ 04.07.2017 - 16:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tepecik’te 10 bin dekarlık arazi sulanacak

Konya Devlet Su İşlerinin (DSİ) başlattığı ufacık barajı projesi kapsamında Seydişehir’in Tepecik mahallesinde 10 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak.
Tepecik Mahalle Muhtarı Rafet Dindar, yapımı devam eden Ufacık Barajı ile 10 bin dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını bildirdi. Devlet Su İşleri (DSİ) 4.Bölge Müdürlüğünün yaptığı yatırımlarla arazilerinin 2018 yılında su ile buluşacağını kaydeden Muhtar Dindar,  “Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin talimatıyla başlatılan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi 10 bin arazimizin sulanması sağlanacaktır, Şu anda sulanacak arazimizin etüt ve ölçüm çalışmaları yapılmaktadır. Baraj göleti ve arazi ölçüm çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgede sulu tarıma geçilecek. Buna bağlı olarak da hayvancılığımız gelişecek. Halkımızın sosyoekonomik gelişim göstermesine olanak sağlanarak refah düzeyi artacak. Çiftçimizin yüzü gülecek. Verim artacak. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’dedi.
Konya Devlet Su İşlerinin (DSİ) başlattığı ufacık barajı projesi kapsamında Seydişehir’in Tepecik mahallesinde 10 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak.

Tepecik Mahalle Muhtarı Rafet Dindar, yapımı devam eden Ufacık Barajı ile 10 bin dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını bildirdi.
Devlet Su İşleri (DSİ) 4.Bölge Müdürlüğünün yaptığı yatırımlarla arazilerinin 2018 yılında su ile buluşacağını kaydeden Muhtar Dindar,  “Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin talimatıyla başlatılan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi 10 bin arazimizin sulanması sağlanacaktır, Şu anda sulanacak arazimizin etüt ve ölçüm çalışmaları yapılmaktadır.

Baraj göleti ve arazi ölçüm çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgede sulu tarıma geçilecek. Buna bağlı olarak da hayvancılığımız gelişecek. Halkımızın sosyoekonomik gelişim göstermesine olanak sağlanarak refah düzeyi artacak. Çiftçimizin yüzü gülecek. Verim artacak. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.