whatsapp

Tarla faresiyle mücadele

EKONOMİ 03.10.2018 - 13:26, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarla faresiyle mücadele

Seydişehir’de çiftçiler tarlalarında ekime başlamadan önce fareyle mücadele çalışmasına başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, 2018 yılında 10 bin dekar alanda mücadele kapsamında çiftçilere 107 kilogram zehirli buğday dağıtıldığını söyledi. Yapılan mücadele de gerekli desteği sunduklarını belirten Ünüvar, ‘’Çiftçilerimize teknik desteğin yanı sıra bu konuda eğitimler de veriyoruz. İlaçlanacak tarla bir gün önceden gezilerek bütün fare delikleri kapatılıp, ertesi gün farelerce açılan işlek deliklerin içine tahta kaşık veya kamış çubukla el değdirmeden 5 zehirli buğday tanesi atılmalıdır. İlaçlama sonrasında tarlalar gezilip fare ölüleri toplanarak imha edilmelidir " Dedi. Yavuz, çiftçilerin mücadele ile ilgili daha detaylı bilgi almak için tarım ve orman müdürlüğüne başvurabileceklerini kaydetti.

Seydişehir’de çiftçiler tarlalarında ekime başlamadan önce fareyle mücadele çalışmasına başladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, 2018 yılında 10 bin dekar alanda mücadele kapsamında çiftçilere 107 kilogram zehirli buğday dağıtıldığını söyledi.

Yapılan mücadele de gerekli desteği sunduklarını belirten Ünüvar, ‘’Çiftçilerimize teknik desteğin yanı sıra bu konuda eğitimler de veriyoruz. İlaçlanacak tarla bir gün önceden gezilerek bütün fare delikleri kapatılıp, ertesi gün farelerce açılan işlek deliklerin içine tahta kaşık veya kamış çubukla el değdirmeden 5 zehirli buğday tanesi atılmalıdır. İlaçlama sonrasında tarlalar gezilip fare ölüleri toplanarak imha edilmelidir " Dedi.

Yavuz, çiftçilerin mücadele ile ilgili daha detaylı bilgi almak için tarım ve orman müdürlüğüne başvurabileceklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.