whatsapp

Tarihi millet mektebi; 1928

NOSTALJİ 01.01.2021 - 12:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi millet mektebi; 1928

Bir nostalji haberimizle birlikteyiz. Seydişehir’e bağlı Bostandere köyünde 1928 yılın açılan millet mektebi. Okuma yazma seferberliğinin başladığı yıllardan kalma Mustafa Kemal Atatürk talimat namesiyle 1928 yılında yaptırılıp eğitime açıldı. Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk eğitimine hizmet amacıyla örnek okullar kapsamında 410 metrekare alan üzerine tamamen taştan yapılmış mektep. 1995 yılına kadar eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülmüş, o yıldan sonra kaderine terk edilmiş. Restorasyonu yarım kalmış. Dönemim Bostandere belediye başkanı Turan Koyuncu, Konya valiliğine yaptığı girişimler sonucunda 2013 yılında 91 Bin 360 lira ödenek çıkararak Binanın dış cephe çatısı ve pencerelerini restore ettirdi. İç kısmı bahçe duvarları olduğu gibi duruyor. Şimdilerde kaderine terk edilmiş bir mektep. Zaman akıp gidiyor. İlgisizlik almış başını gidiyor.

Bir nostalji haberimizle birlikteyiz. Seydişehir’e bağlı Bostandere köyünde 1928 yılın açılan millet mektebi.

Okuma yazma seferberliğinin başladığı yıllardan kalma Mustafa Kemal Atatürk talimat namesiyle 1928 yılında yaptırılıp eğitime açıldı.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk eğitimine hizmet amacıyla örnek okullar kapsamında 410 metrekare alan üzerine tamamen taştan yapılmış mektep. 1995 yılına kadar eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülmüş, o yıldan sonra kaderine terk edilmiş. Restorasyonu yarım kalmış.

Dönemim Bostandere belediye başkanı Turan Koyuncu, Konya valiliğine yaptığı girişimler sonucunda 2013 yılında 91 Bin 360 lira ödenek çıkararak Binanın dış cephe çatısı ve pencerelerini restore ettirdi. İç kısmı bahçe duvarları olduğu gibi duruyor. Şimdilerde kaderine terk edilmiş bir mektep.

Zaman akıp gidiyor. İlgisizlik almış başını gidiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.