whatsapp

Tarihi Köseleci evinin yapımına başlandı

KÜLTÜR - SANAT 31.07.2018 - 12:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi Köseleci evinin yapımına başlandı

Seydişehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel mirasları koruma proje kapsamında tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hacı Seyitali Mahallesi'nde bulunan tarihi Köseleci evinin yapımına başlandığını söyledi. Tarihi evin aslına uygun olarak yüklenici firma tarafından yapımına başlandığını kaydeden Tutal, şunları kaydetti: "Buradaki ev ilçemiz eşraflarından Köseleci ailesine aitti. Uzun yıllar atıl durumda kaldığı için yapımı ve restorasyonu mümkün değildi. Evin eski durumunu biliyoruz. Fotoğrafları var. Gerekli izinleri aldıktan sonra biz bu binayı yıkarak yeniden aslına uygun yapımını gerçekleştiriyoruz. 3 ayda tamamlayacağız. 12 adet tescilli bina bulunuyor. Tarihi Seydişehir evlerinden birini daha kazandırmış olacağız. Yoğun bir şekilde taş ustalarımız çalışıyor. İlçemize kültürel bir canlılık katmış olacağız."

Seydişehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel mirasları koruma proje kapsamında tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hacı Seyitali Mahallesi'nde bulunan tarihi Köseleci evinin yapımına başlandığını söyledi.
Tarihi evin aslına uygun olarak yüklenici firma tarafından yapımına başlandığını kaydeden Tutal, şunları kaydetti:
"Buradaki ev ilçemiz eşraflarından Köseleci ailesine aitti. Uzun yıllar atıl durumda kaldığı için yapımı ve restorasyonu mümkün değildi. Evin eski durumunu biliyoruz. Fotoğrafları var. Gerekli izinleri aldıktan sonra biz bu binayı yıkarak yeniden aslına uygun yapımını gerçekleştiriyoruz. 3 ayda tamamlayacağız. 12 adet tescilli bina bulunuyor. Tarihi Seydişehir evlerinden birini daha kazandırmış olacağız. Yoğun bir şekilde taş ustalarımız çalışıyor. İlçemize kültürel bir canlılık katmış olacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.